DUSAN_LAJOVIC_1ATP SERIJA 250 UMAG

Od trojice ostao samo Ćirić

 

Počele su kvalifikacije za ATP turnir Serije 250 u Umagu. U kvalifikacijama su se našla trojica srpskih tenisera a posle prvog dana takmičenja samo je Nikola Ćirić prođao u drugo kolo. Naime, pored Ćirića u kvalama su se našli još Vladimir Obradović i Nikola Lajović. Turnir počinje 26. jula a finale je zakazano za 1. avgust. Nagradni fond je 450.000 dolara.

Povezana vest:  Trofej za Voznjacki u Ponte Vedri

Nikola Ćirić (296. na ATP) kao osmi nosilac u prvom kolu igrao je protiv protiv Dina Marćana (Hrvatska) i pobedio ga je sa 2:0 u setovima (7:5, 7:6). U drugom kolu Ćirić će igrati protiv Italijana Marka Crungola.

Vladimir Obradović igrao je protiv petog nosioca u kvalifikacijama Francuza Olivijera Patensija. Posle rovovske borbe I tri teška seta Francuz je slavio sa 2:1 u setovima (3:6, 7:5, 6:1)

Povezana vest:  Ana Ivanović igra za Srbiju u Novom Sadu?

Dušan Lajović se sastao sa Goranom Tošićem iz Crne Gore. I njih dvojica su igrali tri seta. Prvi set dobio je Lajović ali su preostale dve deonice meča pripale Đetiću (5:7, 7:5, 6:1)

Ulazak u drugo kolo donosi zaradu od 315 evra a ulazak u finale (treće kolo) šest ATP poena I 650 evra. Odlazak u glavni žreb donosi 12 ATP poena.

Povezana vest:  Vavrinka odbranio titulu u Čenaju