Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da nije bio potpuno spreman psihički i fizički tokom duela sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom i poraza u četvrtfinalu Otvorenog prventva SAD u Njujorku.

Treći nosilac Federer jutros je izgubio od Del Potra sa 5:7, 6:3, 7:6, 6:4.

Švajcarac je pre početka poslednjeg grend slem turnira u sezoni imao problema sa leđima i nije 100 odsto spreman ušao u takmičenje.

„To je bio jedan od onih mečeva u kojima, ako naletim na zaista dobrog tenisera, izgubiću. Nisam bio negativan, ali nisam bio potpuno spreman. Zavisio sam od protivnika i ne volim taj osećaj. To mi se dešavalo tokom turnira, taj osećaj sam imao kada sam ulazio u svaki meč“, rekao je 36-godišnji Federer.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Danas na terenu Dolonc, Troicki i Zimonjić

Federer je ove godine ostvario dobre rezultate, osvojio je Australijan open i Vimbldon i prekinuo niz od pet godina bez grend slem trofeja.

„Tako se nisam osećao na Vimbldonu ni u Australiji i zbog toga sam zasluženo ispao sa ovog turnira. Nisam bio dovoljno dobar u svom umu, u telu, ali ni u svojoj igri“, naveo je on.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2012, Pozivnice za Marka Ðokovića, Lajovića i Rusa Donskoja

Federer nije igrao na Rolan Garosu, a u Njujork je došao neporažen na grend slem turnirima ove godine, sa samo tri poraza ukupno.

Povreda leđa koju je zadobio na turniru u Montrealu poremetila je pripreme za Ju Es open, a da ima problema moglo se videti i u prva dva meča u Njujorku, koje je dobio posle pet setova.

Federer je rekao da će se oporaviti od poraza i da će u narednih nekoliko dana pokušati da shvati i prevaziđe sve što se dogodilo i naglasio da je Del Potro igrao dobro.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Zimonjić i Lodra u polufinalu dublova u Montrealu

„Dobro je servirao i dobijao je važne poene kada je trebao. To je mnogo bolje radio od mene i zbog toga je zaslužio pobedu. Nije mi mesto u polufinalu, a iskreno, on će imati veće šanse da pobedi Rafu“, ocenio je on.

Del Potro će u polufinalu igrati protiv Španca Rafaela Nadala, a u druom polufinalu igraju Španac Pablo Karenjo Busta i Kevin Anderson iz Južne Afrike.