Trener fudbalera Čelsija tražio je danas strpljenje jer njegov klub mora postepeno da raste da bi dostigao nivo Reala ili Bajerna.

-Prvenstvo ne može da pomogne engleskom klubu jer je teško. Ipak, spremni smo, imamo dovono igrača za rotaciju i počinjemo put ka nečemu važnom. Potrebno je rasti korak po korak da bi bio kao Real ili Bajern. Jak tim nije lako napraviti – rekao je Konte na konferenciji za novinare u Londonu.

Povezana vest:  Čilić u polufinalu AO, Nadal mu predao meč

Čelsi će posle godinu dana pauze igrati Ligu šampiona, a prvi protivnik će mu biti debitant, ekipa Karabaga iz Azerbejdžana.

-Karabag je dobar tim. Znam nekoliko igrača jer sam vodio reprezentaciju Italije protiv Azerbejdžana. Biće neobična utakmica i moramo samo na nju da se koncentrišemo, sve ostalo će doći posle – kazao je Konte.

Povezana vest:  Đoković: Normalno je da ima uspona i padova

On je istakao da je veoma važno da Čelsi ide korak po korak.

-Prošle sezone smo imali nula šanse da osvojimo Premijer ligu. Gradimo nešto i potrebno nam je vreme. Davaćemo sve od sebe. Za mene je nešto novo igrati 60-65 utakmica u sezoni. Na visokom nivou to nije lako – naveo je italijanski trener.

Povezana vest:  Djere bez plasmana u četvrtfinale teniskog turnira u Moskvi

Utakmica Čelsija i Karabaga igraće se u utorak od 20.45 na stadionu Stamford bridž u Londonu, u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.