Novak Đoković koji se ove sedmice vraća na takmičarski teren posle šest meseci odsustva, izjavio je da je „nestrpljiv“ da se vrati u borbu posle pola godine od kada se povredio, a rekao je da je iz toga izvukao pouku.

Bivši svetski „broj jedan“, star 30 godina, vraća se na teren na egzibicionom turniru u Abu Dabiju od 28. do 30. decembra. On nije igrao od turnira u Vimbldonu jula ove godine, jer je povredio desnu ruku, što je dovelo do preuranjenog završetka sezone za njega. Zbog dugog odsustva, on je sada na 12. mestu ATP rang-liste, što je njegov najniži nivo za proteklih 10 godina.

Povezana vest:  Tipsarević: Terapija za sada nije dala rezultate

-Godinu ipo mi je bilo teško zbog tog problema (s laktom). Do sada nikada nisam morao da se podvrgnem operaciji u životu, i nisam doživeo toliko velike povrede da bih morao da dugo odsustvujem s terena – rekao je Đoković u intervjuu za „Sport360″ u Abu Dabiju.

-Nikada pre nisam propustio neki Grand Slam. To je bila teška odluka. Ali nisam mogao da igram, nisam imao izbora“, rekao je šampion. „To cIe mi zaista biti pouka za budućnost, zaista želim da izbegnem povrede te veličine (…) Stvarno nije bilo lako da tako dugo odsustvujem, jedva čekam da se vratim na takmičenje – dodao je on.

Povezana vest:  ATP DUBAI, Đoković: Bio je uzbudljiv meč!

-Ovo je poučno iskustvo za mene. Na neki način, to je korisno iskustvo, jer sam se možda isuviše opoustio pošto nisam imao velikih povreda – rekao je Đoković.

On je krajem novembra najavio da će mu se Čeh Radek Stepanek koji se nedavno povukao s takmičenja, pridružiti kao trener i raditi s Andreom Agasijem.

Povezana vest:  ATP KVINS, Ništa od srpskog finala u Londonu