Srpski teniser Laslo Đere rekao je danas da želi i veruje u pobedu protiv SAD u Dejvis kupu, kojom bi nacionalna selekcija Srbije izborila plasman u četvrtfinale.

„Biće težak duel protiv Amerike, imaju jako dobru ekipu, ali i mi takođe. Možda su oni favoriti, ali nama ide u prilog što igramo pred domaćom publikom na šljaci. Daćemo sve od sebe, svima nam je želja da pobedimo i prođemo u četvrtfinale“, rekao je Đere, a preneo je Teniski savez Srbije.

Povezana vest:  WTA ROLAN GAROS, Dulko bolja od Azarenke, Cibulkova i Rezai u drugom kolu

Srbija će od 2. do 4. februara u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa dočekati selekciju SAD u niškom Čairu.

„Šljaka je malo brža nego sto smo očekivali, ali meni odgovora. Dobro sam se privikao na uslove. Volim da igram u Nišu, osećam se kao u rodnom gradu. Lepe uspomene me vežu za Niš, jer sam ovde osvojio fjučers. Volim da igram za reprezentaciju. Igrao sam kao junior, u mlađim kategorijama, i to je nešto posebno. Tenis je individualni sport, tako da je uvek lepo kad ste u ekipi, kad niste sami. Mi imamo sjajan tim i dobro se slažemo. Debitovao sam 2017. u polufinalu Dejvis kupa koje smo odigrali u Francuskoj i to je bilo ogromno iskustvo za mene. Ono će mi pomoći u duelu protiv Amerikanaca“, rekao je Đere.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO 2011, Tipsarević izgubio u prvom kolu Monte Karla