novak_djokovic_rim1ATP RODŽERS KUP, DUBLOVI

Nadal i Đoković na spisku, Zimonjić i Nestor prvi nosioci

 

Na Rodžers kupu, turniru Serije 1.000 u Torontu, pored izuzetne konkurencije u singlu u žrebu za dubl nastupiće Novak Đoković i Rafael Nadal. Dvojica, trenutno, najboljih tenisera sveta igraće u dublu a u prvom kolu igraće protiv kanadske kombinacije Vaseka Pospisil/Miloš Raonić.

Kanađani su dobili vajld kartu za dubl a ako Nadal i Đoković prođu ovu prepreku u drugom kolu će igrati protiv petih nosilaca nemačko – austrijske kombinacije Jurgena Melcera i Filipa Petšnera.

Povezana vest:  WTA INDIJAN VELS, Jelena Janković eliminisana

Poslednji put su najbolja dva tenisera sa ATP liste igrala u dublu još 1976. godine. To su tada bili Džimi Konors i Artur Eš. Dvojica trenutno najboljih igrača sveta već su se ranije okušali u dublu. Nadal je do sada osvojio šest titula, a poslednju igrajući sa Špancem Markom Lopezom u martu, u Indijan Velsu. Đoković je poslednji put u dublu igrao na turniru u Kvinsu, juna, sa Izraelcem Džonatanom Erlikom.

Povezana vest:  Troicki u osmini finala turnira u Beču

Dvojica najboljih tenisera su prvi i drugi nosilac na turniru u Torontu i u pojedinačnoj konkurenciji će moći da se sastanu tek u finalu.

Prvi nosioci u konkurenciji dublova Danijel Nestor i Nenad Zimonjić u prvom kolu su slobodni a u drugom će igrati protiv pobednika iz meča Radek Stepanek (Češka)/Mark Knovls (Bahrein) – Nikolas Almagro/Tomi Robredo (Španija).