ana_ivanovic_polufinale_rim_loptaWTA SINSINATI

Danas na terenu Ana Ivanović i Boajana Jovanovski protiv Rezai

 

Danas počinje borba za prestižni trofej u Sinsinatiju. Srbiju će predstavljati tri teniserke – Jelena Janković, kao prvi nosilac, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski. Nagradni fond je 2.000.000 dolara a najbolja teniserka će inaksirati 900 WTA bodova i 350.000 dolara.

Jovanovski će danas od 11,00 časova prema lokalnom vremenu (19,00 po srednjeevropskom) igrati protiv neugodne Francuskinje Arvan Rezai (14 nosilac) dok će Ana Ivanović igrati protiv Viktorije Azarenke (Belorusija) ali ne pre 19,20 (01,20 časova u utorak ujutru). Ako Ana prođe prvo kolo u narednom bi se sastala sa boljom iz meča Jaroslava Švedova (Kazahstan) – Ala Kudrjavtseva (Rusija).

Povezana vest:  Troicki i Lajović u drugom kolu dublova na Australijan openu

Mlada Bojana Jovanovski imaće težak posao sa Rezai ali ako prođe ovu prepreku u drugom kolu bi igrala sa boljom iz meča Kimiko Krum Date (Japan) – Akgul Amanmuradova (Uzbekistan). Obe teniserke su, kao i Jovanovski, došle iz kvalifikacija.

Jelena Janković je slobodna prvo kolo a u drugom će igrati sa boljom iz meča Vera Duševina (Rusija) – Anastasija Rodionova (Australija).

Povezana vest:  Posle 30 godina istraga protiv Boba Hjuita zbog pedofilije

Jovanovski je već inkasirala 30 WTA bodova a ako slučajno izgubio od Rezai zaradiće još 1 WTA poen kao i 5.400 dolara. Ako prođe u drugo kolo zaradila bi 70 WTA poena i 10.275 dolara.