Teniski savez Srbije i kompanija NIS u saradnji sa Opštinom Gračanica u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku organizovali su „Vaskršnji turnir za decu“ na kome su mališani imali priliku da kroz igru, druženje i opremu prilagođenu njihovom uzrastu, uz pomoć stručnih trenera, odigraju prvi teniski meč.

„Vaskršnji turnir za decu“ održan je u školskom dvorištu Osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, uz podršku lokalnog teniskog kluba „Winner Gračanica“. Na edukativan, zdrav i zabavan način oko 150 mališana imalo je priliku da pokaže takmičarski duh, talenat i veliku zainteresovanost za „beli sport“. Na kraju druženja, kao zahvalnost za učešće i fer pleju, svim učesnicima dodeljni su pokloni koje su obezbedili Teniski savez Srbije i kompanija NIS.

Povezana vest:  Đoković: Počelo je kako valja, sutra je novi dan

Svako dete, učesnik „Vaskršnjeg turnira za decu“ dobilo je na poklon profesionalnu tenisku torbu za rekete, majicu, sveske, olovke…

Kompanija NIS, kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Budućnost na delu “ na ovaj način se aktivno uključila kao partner Teniskog saveza, u promociju zdravog života i animiranja mladih talenata. „Vaskršnji turnir za decu“ deo je velike akcije „Otvorenih škola tenisa“ koje kompanija NIS i Teniski savez Srbije već osam godina organizuju širom Srbije sa ciljem popularizacije sportskih vrednosti, kulture i ne nasilja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Povezana vest:  MEĐUNARODNI TURNIR DO 12 GODINA, Teniske nade na Košutnjaku