Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ga raduje današnja pobeda nad Nišikorijem, kao i da postepeno pokušava da vrati svoju prepoznatljivu igru.

„Zadovoljan sam što je meč završen u moju korist, ali mogao je i da bude završen u njegovu… Uspeo sam da odigram prave udarce u važnim trenucima. Ovo je baš ono što mi je potrebno za podizanje samopouzdanja i za moju preopoznatljivu igru. Srećan sam što sam prošao kroz ovo“, rekao je Đoković posle meča.

Povezana vest:  WTA ŠTUTGART, Gerges bolja od Voznijacki u finalu Štutgartu

Đoković je danas u prvom kolu masters turnira u Madridu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 7:5 i 6:4, uz brejkove u završnicama seta.

On je prethodnih meseci imao problema s povredom desnog lakta, a ni na jednom od pet turnira ove sezone nije stigao do četvrtfinala.

„Samo pokušavam da idem od dana do dana, od meča do meča, jer mislim da je to prioritet u ovom trenutku. Iščekivao sam dugo ovakve mečeve i da pobede u njima. Nisam mogao da tražim bolji početak turnira. Osećam se mnogo bolje u svemu, kako na terenu, tako i fizički… Bolje sam nego što je to bilo pre dva meseca“, rekao je on.

Povezana vest:  Finiš priprema za Serbia open 2021

On će u drugom kolu turnira u Madridu igrati protiv boljeg iz duela između Rusa Danila Medvedeva i Britanca Kajla Edmunda.