AA_tennis_ball_racquetBeograd od ponedeljka domaćin SP u tenisu za novinare

 

U Beogradu u ponedeljak počinje 33. Svetsko prvenstvo u tenisu za novinare, na kojem će učestvovati više od 150 takmičara iz 22 zemlje. Mečevi će se igrati na 12 terena sportskog centra Banjica i teniskog kluba Žil.

Novinari će se takmičiti u ukupno 17 kategorija, a biće dodeljena 52 pehara. Takmičenje se održava u muškom i ženskom singlu, muškim i ženskim diublovima kao i mešovitim dublovima u raznim starosnim kategorijama.

Najstariji učesnik takmičenja je kanadski novinar Čarl Tot koji ima 80 godina, a najmlađi Mišel Tenseira iz Španije kojim ima 21 godinu. Takmičari iz Srbije imali su do sada dosta uspeha na Svetskim prvenstvima pre svega Ivan Stefanović, Bratioslav Janjić (kapiten reprezentacije), Čedomir Šoškić i Nebojša Višković.

-Radi se o do sada o najvećem međunarodnom novinarskom skupu u Sbiji na kome će biti skoro 200 ucesnika – izjavio je sekeretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović.

Povezana vest:  Đere bez plasmana u treće kolo Majamija

U ime domaćine Sportskog centra Voždovac direktor Predrag Peruničić rekao je da će se ceo Sportski centar biti u funkciji novinara takmičara, i da će svaka reč pohvale stranih novinara za njih mnogo značiti. Inostrani takmičari koji dolaze iz Australije, SAD, Kanade, ukupno 22 zemlje, biće smešteni u hotelu Slavija Luks, a u ime hotela Vladimir Toncić izjavio je da „hotel komje je ukazano poverenja da ugosti toliki brojh stranih novinara, novinara sportista, neće izneveriti, jer su itekako svesni da će zadovoljni kao gosti novinari najbolje pisati o Beogradu kao domaćinu“.

Potpredsednica opštine Stari Grad Ana Danilović je rekla da će ova centralna beogradska opština kao i Turisticki Savez Beograda i Srbije dati sve od sebe da se izuzetno veliki broj stranih novinara što bolje provede u Beogradu i ode sa najboljim utiscima.

Povezana vest:  AUSTRALIA OPEN 2012, ATP I WTA, Rezultati mečeva prvog kola

-Našli smo interes da doprinesemo promocijama zdravog stila života, a posebno kada su novinari u pitanju – rekla je Danilović i dodala da „strani novinari obično prate događaje, a sada će biti u glavnoj ulozi, direktni učesnici događaja kojima treba Beograd prikazati u najboljem svetlu jer to su mogni učesnici događaja“.

Predsednik orgaznacionog komiteta 33 prvenstva sveta u tenisu Čedomir Šoškić istakao je da je generalni sporazum Svetskog prvensta Juhor Delta agrar, i da Svetsko prvenstvo prate brojni privredni sponzori od kojih su teniseri svakako njzainteresovaniji za vodu :“Iva“ i pivo „Karlsberg“ koje će imati u neograničenim kolicinama.

Povezana vest:  ATP I WTA US OPEN 2010, Rezultati šestog dana (4. septembar)

Svetskog tenisko prvesntvo novinara pomogli su i Minstarstvo sporta, opštine Voždovac, Stari Grad, Zemun i Voždovac i Vlada Srbije. Svečano otvaranje turnira je u ponedeljak 16. avgusta, turnir će otvoriti predsedsnik Teniskog Saveza Srbije Slobodan Živojinović i plivač Milirad Čavić, koji je 16. avgusta 2008, osvojio prvu zlatnu olimipijsku medalju za Srbiju.

-Šteta što su Ana Ivanović, Jelena Janković, Novak Đoković I Viktor Triocki, Janko Tipsarević na turnirama, jer bi oni na razne načine učestvovali na ovom turniru – rekao je Šoskić istakavši da se turnir organizuje uz veliku pomoć Teniskog Saveza Srbije, posebnom kod žreba i sudija“.

Grad Beograd i Turistički Savez Srbije i Beograda pripremili su brojne izlete za učesnike turnira na Avalu, Surčin, Zemun, obilazak Belog dvora, a takmičari će biti specijalni gosti Bir festa.