endi_rodikEndi Rodik: Doktori misle da sam sada dobro

 

U subotu je najbolji američki teniser Endi Rodik priznao da je poslednjih nekoliko meseci vodio borbu s mononukleozom

Bolest koja je, među ostalima, napala Rožera Federera i Marija Ančića nije zaobišla ni sjajnog američkog tenisera, ali sada je već u poslednjoj fazi.

Da je uopšte i ima, Rodik nije do nedavno ni znao. Osećao je da je malaksao ali nije ima pojma šta je krivac za takvno stanje.

Povezana vest:  WTA ROLAN GAROS 2010, Petrova pobedila Venus Vilijams

-Drago mi je da smo konačno saznali šta je bio uzrok mojim problemima, zbog čega sam se loše osećao. Čudno je to, postoji strah od nepoznatog, od onoga što vam se događa, a da za to ne znate razlog. Bilo je dana kada sam se osećao dobro, ali i onih u kojima mi je zaista bilo loše – otvorio je dušu Rodik, koga je niz slabijih rezultata izbacio iz Topa 10 svetskog poretka tenisera.

Povezana vest:  Federera eliminisao 116. teniser sveta

-Lepo je znati šta vam je, tako možete da krenete napred. Srećom, ovo nije ništa super-ozbiljno, ništa šta će na meni ostaviti posledice. Poslednjih sam se meseci borio s lakšim oblikom mononukleoze, a da toga zapravo nisam ni bio svestan. Doktori misle da je sada sve u redu sa mnom, da sam veći deo, ako ne i sve već preboleo. Rekli su mi da budem oprezan, ali i da bi sve trebalo biti u redu. Veliko mi je to olakšanje bilo – odahnuo je i zaključio:

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Marej i Ferer u finalu

-Uživam u treninzima, trčanju, svemu tome, a ovog sam leta u nekoliko navrata propustio to da radim. Nikada mi se to pre nije dogodilo i nije mi bilo zabavno. Pitao sam se da li sam možda ispao iz forme i zbog čega se tako letargično osećam. Sada je, srećom, sve u redu.