noleATP SINSINATI

Rodik bolji od Đokovića u Sinsinatiju

 

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Sinsinatiju pošto je večeras požaren od Amerikanca Endija Rodika sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5. Đoković tako nije uspeo da se treću godinu za redom plasira u polufinale turnira u Sinsinatiju, a večerašsnji poraz je četvrti uzastopni poraz od Endija Rodika.

U prva četiri gema prvog seta teniseri su bili sigurni na svoj servis, a prvi do prednosti stigao je Rodik. On je u petom gemu uspeo da oduzme servis Đokoviću nakon četiri greške srpskog tenisera.

Povezana vest:  Berdih pobedio Čilića i ostao u trci za polufinale

I u narednom gemu je Đoković nastavio da greši, pa ni pored slabog prvog servisa Rodika nije uspeo da se vrati u set. Rodik je imao priliku da prvi deo igre završi i u osmom gemu pri rezultatu 5:3, ali nije uspeo sa iskoristi prvu set loptu. Narednu priliku je ipak iskoristio i nakon 35 minuta igre dobio prvi set. Prvi set obeležile su, pre svega, greške Novaka Đokovića. Napravio ih je ukupno 17, u odnosu na samo šest Endija Rodika.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Jankovićeva 8, Ana 17, Jovanovski 58!

Srpski teniser nastavio je da se muči i na početku drugog seta, ali je uspeo da u prvom gemu spasi brejk lopte i ne dozvoli Amerikancu prednost na startu drugog seta. Ponovo je deveti nosilac prvi stigao do prednosti oduževši servis Đokoviću u trećem gemu, ali je srpski teniser nakon sat i 15 minuta igre uspeo da napravi brejk u devetom gemu i izjednači rezulat na 5:5.

Povezana vest:  Istanbul 2015. domaćin prvog ATP turnira

U narednom gemu treći teniser sveta je serijom grešaka upropastio sve dobro što je uradio u prethodnom gemu i ponovo omogućio Amerikancu da steke prednost. Đoković je ipak imao priliku da produži meč, jer je u jedanaestom gemu imao šansu za brejk ali je nije iskoristio, pa je Rodik posle sat i 23 minuta igre iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u polufinale.

Rodik će u polufinalu igrati protiv zemljaka Mardija Fiša, koji je ranije večeras pobedio Britanca Endija Mareja.