ana_ivanovic_polufinale_rimJU ES OPEN

Jovanovski, Ivanović i Tipsarević danas na terenima

 

Troje tenisera iz Srbije – Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Janko Tipsarević, počinju danas takmičenje na poslednjem „grend slem turniru“ ove sezone – Otvorenom prvenstvu SAD. Ana Ivanović, 40. na WTA listi, igra protiv Ruskinje Jekatarine Makarove, 52. na svetu. Njihov susret biće četvrti na „grendstend“ terenu, na kome takmičenje počinje u 17 po centralnoevropskom vremenu.

Povezana vest:  Morezmo, Pirs i Kafeljnikov nominovani za Kuću slavnih

Bojana Jovanovski, od danas 87. na rang listi, igra protiv 10 godina starije i 25 mesta bolje rangirane državljanke Australije Anastasije Rodionove. Meč je drugi na programu na terenu 15 na kome takmičenje takođe počinje u 17 sati.

Posle Jovanovske na isti teren izaći će Janko Tipsarević, koji za protivnika ima Belgijanca Olivijea Rohusa. Tipsarević je 44, a Rohus 74. na novoj ATP rang listi.

Povezana vest:  Vilijams i Šarapova zakazale četvrtfinalni duel

Od tenisera iz Srbije, na Ju-Es openu (US open) će u singlu nastupiti još i Novako Đoković i Viktor Troicki, koji se voljom žrebom sastaju u prvom kolu, i Jelena Janković koja igra protiv Rumunke Simone Halep, 95. na svetu.

U muškom dublu će igrati Tipsarević (u paru sa Tajvancem Jen-Hsu Luom), Dušan Vemić (u paru sa Čehom Leosom Fridlom), Troicki (sa Nemcem Mihaelom Bererom) i drugi nosioci – Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor.

Povezana vest:  Ana Ivanović ima problem sa povredom zgloba

U ženskom dublu u paru će igrati Jelena Janković i Bojana Jovanovski.