janko_tipsarevic_us_open_2010ATP JU ES OPEN

Tipsarević pobedio Rodika

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD pošto je noćas pobedio devetog tenisera sveta Amerikanca Endija Rodika sa 3:1 u setovima (3:6, 7:5, 6:3, 7:6).

U meču koji je trajao tri sata i 18 minuta Tipsarević je osvojio 126 poena – 10 više od protivnika i imao je 66 „vinera“, naspram 40 direktno osvojenih poena devetog nosioca na poslednjem grend slem turniru u sezoni.

Povezana vest:  Đoković lako pobedio Lopesa za plasman u četvrtfinale Šangaja

To je prvi put da Rodik izgubi u trećem kolu Ju Es opena, do sada je u karijeri imao skor od 8:0. Rodiku je za osvajanje prvog seta bio dovoljan jedan brejk, a u 12. gemu drugog seta srpski teniser je oduzeo servis protivniku i izjednačio u meču. Tipsarević je dobro igrao u trećem setu u kome je dozvolio Rodiku da osvoji samo pet poena na svoj servis.

Povezana vest:  WiMBLDON 2012, Federer: Ne postoji netrpeljivost između Ðokovića i mene

Amerikanac se tokom trećeg seta sukobio sa linijskim sudijom, pošto je dosudila da je prilikom servisa nagazio liniju. „Zašto ne dovedete sudije koji znaju šta bi trebalo da rade? „, uzviknuo je Rodik.

Tipsarević je u četvrtom setu bio mirniji, osvojio ga u tajbrejku sa 7:4 i prvi put u karijeri se plasirao u treće kolo Ju Es opena. Tipsarević, 44. igrač sveta, će u trećem kolu igrati protiv Francuza Gaela Monfisa, 19. tenisera sveta. Monfis, 17. nosilac, je u drugom kolu pobedio Igora Andrejeva iz Rusije sa 6:3, 6:4, 6:3.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2013, Troicki u osmini finala Rolan Garosa

Srpski i francuski teniser su do sada odigrali tri meča, sva tri 2009. godine, a Tipsarević je dva puta pobedio. U poslednjem duelu, na turniru u Beču, Tipsarević je pobedio sa 6:4, 6:7, 6:3.