jelena_jankovic_us_open_2010ATP I WTA US OPEN

Danas na terenu Jankovićeva, Đoković, Tipsarević i Zimonjić

 

Šestog dana takmičenja na US Openu od srpskih tenisera na teren će izaći Jelena Janković, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić. posle solidnih partija u drugom kolu srpskih tenisera u singlu na redu je korak dalje i borba za bodove i pare. najveće iznenađenje je, svakako, Janko Tipsarević koji je prošao u treće kolo singla pobedivši Amerikanca Endija Rodika.

 

JJ će u meču trećeg kola na stadionu Artur Eš igrati protiv Kaje Kanepi iz Estonije. Taj duel je na programu od 11,00 časova po lokalnom vremenu (19,00 po srednjeevropskom). Jankovićeva je postavljena za četvrtog dok je Estonka 31. nosilac. Jankovićevoj je najbolji rezultat na Grend Slem turnirima polufinale (2008 AO i 2007, 2008 Rolan Garos ) dok je najbolji rezultat na US Openu imala 2005 kada je stigla do trećeg kola gde se i sada nalazi.

Povezana vest:  Ðoković lako protiv Karuza za osminu finala

janko_tipsarevic_us_open_2010Na istom terenu u popodnevnom terminu srpski reket broj jedan Novak Đoković igraće meč trećeg kola od 19,00 sati, odnosno od 01,00 čas iz ponoći. protivnik Đokoviću, ovoga puta, biće Amerikanac Džejms Blejk. Nole je u prethodne dve godine na US Openu stizao do polufinala a sada, ako prođe Blejka Đoković će u narednom kolu, osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Arnaud Klemen (Francuska) – Mardi Fiš (SAD).

Povezana vest:  Novak Đoković žrtva nameštaljki prilikom žreba!?

Možda i najveće iznenađenje drugog kola Janko Tipsarević će danas igrati protiv Gaela Monflisa iz Francuske. naravno, Tipsarević je, do sada, najbolji rezultat na US Openu imao, upravo drugo kolo i to još 2007 godina a naredne dve sezone gubio je u prvom kolu ovog Grend Slema. Tipsarević je najbolji rezultat na svim Grend Slem turnirima četvrto kolo a taj rezultat je ostvario na Vimbldonu (trava) i to dva puta za redom 2007 i 2008. tako će Janko ovoga puta „ubrati“ veliki broj poena i dosta napredovati na ATP listi, pogotovo ako pobedi i Francuza Monflisa. U koliko prđe i ovu prepreku Tipsarević bi za protivnika mogao da dobije boljeg iz meča Rišar Gaske (Francuska) Kevin Anderson (Južnoafrička Republika).

Povezana vest:  Zimonjić: Opravdali smo ulogu favorita

Dok će se u konkurenciji miks dublova na terenu naći Nenad Zimonjić u paru sa Slovenkom Katarinom Srebotnik.  oni su po planu organizatora četvrti meč na terenu broj sedam a tu program počinje od 12,30. Zanimljivo je da će Zimonjić i Srebotnik u drugom kolu miks dublova igrati protiv Danijela Nestora i Betani Matek kanadsko američke kombinacije a poznato je da su Zimonjić i Nestor sveti reketi broj dva u kombinaciji muških parova.