Francesca_Schiavone_Us_OpenWTA US OPEN 2010
Skijavone fenomenalo iskopirala Federerov udarac kroz noge
Italijanska 30-godišnja teniserka Frančeska Skijavone, ovogodišnja pobednica Roland Garrosa, pobrinula se za potez dana u petak na US Openu, zadnjem Grand Slam turniru sezone u Nju Jorku.
Igračica koja je simpatije svetske teniske javnosti zaradila zbog vrlo kvalitetne, hrabre i inteligentne igre koja ju je dovela do neočekivanog trijumfa na pariškoj šljaci na Roland Garrosu, odlično igra i na US Openu. U tri meča nije izgubila ni jedan set, a u 3. kolu je posle sat i pol igre svladala Ukrajinku Alonu Bondarenko 6:1, 7:5.
Skijavone je u drugom setu nadoknadila zaostatak od 4:1, a u prvom poenu desetog gema, pri vodstvu Alone Bondarenko od 5:4, odigrala je “play of the day“. U dosta dugačkoj razmeni udaraca, Italijanka je forhendom napala Ukrajinku u njen bekhend i izašla na mrežu. Bondarenko se odbranila dobrim lobom, činilo se u prvi tren neuhvatljivim za Skijavone. Ali, borbena Frančeska u punom je sprintu uhvatila tu loptu i dva metra iza osnovne crte atraktivno odigrala dijagonalu kroz noge. Bondarenko je uspela da uhvati volejem loptu, ali Skijavone ju je nakon toga bez problema lagano prošla forhendom.
Spektakularne udarce kroz noge na US Openu je prošle protiv Novaka Đokovića i ove godine u 1. kolu protiv Argentinca Brajana Dabula demonstrirao ko bi drugi do Švajcarac Rožer Federer. Sada je dobio dostojnu konkurenciju u Frančeski Skijavone, a koko je sve to izgledao u njenom izvođenju pogledajte OVDE!
Povezana vest:  Počeo meč Đoković - Fonjini