Djokovic_polufinaleATP US OPEN 2010

Đoković pobedio Federera, sledi finale sa Nadalom

 

Novak Đoković – Rodžer Federer 3:2  (5:7,6:1,5:7,6:2,7:5)

 

U polufinalu US Opena u Nju Jorku Novak Đoković pobedio je, posle tri časa i 44 minuta, drugog tenisera sveta Švajcarca Rodžera Federera sa 3:2 u setovima (5:7,6:1,5:7,6:2,7:5). U drugom polufinalu sastali su se Nole i Federer a posle pet teških, rovovskih setova bolji je bio srpski teniser koji je bio na rubu propasti jer je bivši svetski reket broj jedan imao dve meč lopte, na servis Đokovića.

U petom, odlučujućem setu Švajcarac je imao set loptu – meč loptu posle 204 minuta igre. Naime, Đoković je servirao i gubio sa 15:40 ali Federer nije uspeo da iskoristi i da slavi u ovom, može se reći, istorijskom duelu ove dvojice tenisera. Posle tri časa i 31 minuta igre Nole je spasao dve meč lopte a već u sledećem servisu, gde je loppticu na reketu imao Švajcarac Novak je napravio brejk, prvi u petom setu koji je odmah iskoristio.

Povezana vest:  ATP I WTA INDIJAN VELS 2011, Pobede Đokovića i Janković

Posle 3:34 Nole je imao servis za pobedu. Ipak, Đoković je dopustio da Federer povede sa 30:0 ali se vratio u igru sa dve dobre lopte ali je Švajcarac već u sledećem poenu poveo, na grešku srpskog reketa broj jedan sa 40:30. Ipak, Nole je zasluženo stigao do meč lopte i odmah je iskoristio prvu loptu.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2013, Ivanović lako do šesnaestine finala Rolan Garosa

Posle meča, na terenu, Đoković je rekao:

-Teško je opisati ovaj osećaj, pre 10 minuta bio sam na rubu poraza a sada sam pobedio. Bilo je zadovoljstvo igrati ovaj meč I to je jedan od onih koji ću pamtiti ceo život. samo sam zatvarao oči i udarao forhende što sam jače mogao. Vratio sam se i ovaj meč i imao sam sreće.

Povezana vest:  ATP ROLAN GAROS, Troicki iznenadio 21. nosioca i prošao u drugo kolo

Na redu je Rafael Nadal!

-Nadal igra fenomenalno, već je osvojio dva grend slema a sada je na redu da se oporavim pa ću mu se suprotstaviti – rekao je Novak odmah posle meča i pobede posle Federera.

Danas od 22 časa Novak Đoković će igrati protiv Rafaela Nadala koji se prvi put plasirao u finale US Opena. Đoković je pobedom nad Federerom prekinuo niz od tri uzastopna poraza od Švajcarca u Njujorku – u finalu 2007. i polufinalu 2008. i 2009. godine.