ziki_i_pilicDAVIS CUP SRBIJA – ČEŠKA

 

Pilić vodio trening u Areni, čeka se Đoković

 

Dejvis kup reprezentacija Srbije trenirala je danas u Beogradskoj areni pod vođstvom savetnika ekipe Nikole Pilića, a najveći problem predstavlja odsustvo Novaka Đokovića koji kasni zbog pomeranja finalnog meča Ju Es Opena.

Pilić je danas na raspolaganju imao Nenada Zimonjića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog i Iliju Bozoljca. Selektor Srbije Bogdan Obradović se nalazi uz Đokovića u Njujorku.

-Česi su veoma snažan i uigran tim. Jednostavno, samo saznanje da su prošle godine igrali finale Dejvis kup takmičenja je dovoljno da znamo da su maksimalno spremni za svaki meč. Imaju Berdiha i Štepaneka i to je osnovna snaga njihovog tima – rekao je Pilić

Povezana vest:  FED CUP 2016, Holandija iznenadila Rusiju u prvom kolu Fed kupa

Đoković u finalu Ju Es Opena večeras igra protiv Španca Rafaela Nadala. Taj meč je trebalo da bude odigran sinoć, ali je odložen zbog jake kiše u Njujorku.

-Mnogo nas je poremetilo to što Novak nije, iz objektivnih razloga, već završio finalni meč. Jednostavno, teško je oporaviti se od napora izazvanih učešćem na gren slemu i zatim putovanje na istok, a svi znamo da je to šest sati vremenske razlike. Ipak, verujemo da će Novak biti spreman za sva iskušenja – naveo je Pilić.

Povezana vest:  Vilijams posle tri seta do trofeja u Istanbulu

Pilić je istakao da će, uprkos kašnjenju, Đoković biti nosilac ekipe.

-Kada imate drugog igrača sveta u timu, onda ne postoji B plan za reprezentaciju Srbije. Novak je ‘kičma’ ovog tima i za nas nema alternative – objasnio je Pilić.

Pilić je ocenio i da Česi velike nade polažu u meč parova.

-Nema tu nekih tajni. Očekujemo da Štepanek ne zaigra prvog dana, jer je iluzorno da troši snagu protiv Novaka. Oni ce sve karte baciti na dubl i na poslednji meč trećeg dana, kada i očekuju od Štepaneka najviše – zaključio je Pilić.

Povezana vest:  Italijan pisao Ðokoviću: Zašto samo prvih 700?

Polufinalni duel Dejvis kupa Srbija-Češka igra se od 17. do 19. septembra u Beogradskoj areni.