djokovic_polufinale_1ATP US OPEN 2010

Finale Đoković – Nadal prekinut zbog kiše

 

Iako je veliko finale US Opena u Nju Jorku za ovu godinu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala bio odložen za jedan dan zbog vremenskih uslova (kiše) večeras u 22 časa je počeo. Ipak, posle 18  odigranih gemova finale j eprekinuto, opet, zbog kiše.

Naime, Nadal je poveo jer je poveo sa 1:0 u setovima (6:4) dok je u drugom setu, do prekida meča, bilo 4:4 u gemovima i 30:30 na servis Đokovića. tokom dana (odnosno večeri) meč će biti nastavljen.

Povezana vest:  Italijan pisao Ðokoviću: Zašto samo prvih 700?

Nadal je odmah na početku meča napravio brejk, a zatim poveo sa 2:0. Đoković je veoma brzo došao do izjednačenja, ali je u petom gemu Nadal ponovo napravio brejk, a Đoković, ljut zbog toga, razbio reket.

Španac je do kraja seta sigurnom igrom na svoj servis sačuvao vođstvo i rešio taj deo meča u svoju korist sa 6:4. Đoković je odlično počeo drugi set, u četvrtom gemu napravio brejk za vođstvo od 3:1, a zatim došao do prednosti od 4:1.

Povezana vest:  Đoković: Vavrinka nezgodan, strpljivom igrom do titule

Tada se činilo da će veoma lako rešiti set u svoju korist, ali je Nadal uzvratio brejkom, a potom i izjednačio na 4:4, pre nego što je kiša prekinula meč.

Ovaj meč trebalo je da bude odigran u nedelju uveče, ali je zbog kiše odložen za 24 sata. Finalni duel igra se na stadionu Artur Eš koji ima kapacitet od 22.000 mesta.

Povezana vest:  Janković u četvrtfinalu Hertogenboša

Ni Đoković, ni Nadal nisu do sada osvojili trofej u Njujorku.