nole_potpis_plakataDAVIS CUP, SRBIJA – ČEŠKA

Đoković: Poznajem Štepaneka, težak je protivnik

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Radek Štepanek težak protivnik i da ga dobro poznaje, tako da zna šta da očekuje sutra u Beogradu kada počne polufinalni duel sa Češkom u Dejvis kupu.

-Igrali smo nekoliko puta, a poslednji put smo se sastali, mislim, na Ju-Es Openu prošle godine. Ali, ovo sada je drugačija prilika, jer Dejvis kup nije tur, drugačije je takmičenje i nikad ne znaš šta možeš da očekuješ – rekao je Đoković novinarima.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić preko Kvitove do osmine finala US Opena

-Radek je raznovrstan protivnik koji može da se prilagodi, a u svakom slučaju je težak rival – dodao je Đoković.

Najbolje rangirani igrač Srbije igrao je ove nedelje finale Ju-Es Opena, u kome je izgubio od Španca Rafaela Nadala u četiri seta.

-Umor je težak, ali moram da ga prevaziđem. Ubeđen sam da ću biti spreman za sutra, jer sam i ranije bio u sličnim situacijama. Dobro sam se naspavao od kada sam došao – kazao je Đoković.

Povezana vest:  Vimbldonska pobednica Kvitova u vezi sa 16-godišnjakom!

Posle Đokovića i Štepaneka, čiji meč počinje u 15.00, na teren izlaze Janko Tipsarević i Tomaš Berdih.

-Tomaša poznajem relativno dobro, nekoliko puta smo se sastajali. On je jedan od najboljih igrača ove sezone, što pokazuje rejting. Ove sezone je bio finalista i polufinalista na grend slem turnirima – kazao je Tipsarević.

-Dobro je, ako to može da bude dobro, što je ispao u prvom kolu Ju-Es Opena, tako da je u poslednjih mesec dana praktično odigrao samo jedan meč. Nije lako trijumfovati pred domaćom publikom koja to očekuje od tebe. Ići ću na pobedu, ali neće biti lako – rekao je Tipsarević.

Povezana vest:  WTA LISTA, Janković 12, Ivanović 17, Jovanovski 54.

Štepanek je kazao da je spreman za Đokovića.

-Definitivno sam spreman, inače ne bih bio ovde. Naši raniji susreti su bili neizvesni i velike bitke. Ne očekujem ništa drugačije sutra. On je igrao finale, vratio se na drugo mesto… sve je na njegovoj strani, ali daću sve od sebe da ga srušim – rekao je Štepanek.