janko_slavlje_2DAVIS CUP, SRBIJA ČEŠKA

Tipsarević: Neko od nas uvek može da pobedi

 

Teniser Janko Tipsarević izjavio je večeras posle pobede u meču sa Čehom Tomašem Berdihom da je „kvalitet naše Dejvis kup reprezentacije to što ima nekoliko igrača koji uvek mogu da pobede“. Tipsarević je u polufinalnom meču Dejvis kupa Srbija – Češka savladao Berdiha sa 3:1 i tako doneo Srbiji prvi poen. Ranije danas Radek Štepanek pobedio je Viktora Troickog sa 3:1.

Povezana vest:  Djoković i Troicki u četvrtfinalu Indijan Velsa u dublu

-Jačina srpskog Dejvis kup tima je što ima nekoliko igrača koji uvek mogu da pobeđuju. Posle našeg trijumfa prošle godine u Diseldorfu, mi nikome ništa ne moramo da dokazujemo. Može Novak Đoković da se odmori jedan dan – rekao je Tipsarević na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, malo igrača ne voli da igra Dejvis kup pred svojom publikom.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Berdih: Igramo protiv najboljeg tima na svetu

-Napravio sam plan igre i nisam razmišljao o tome šta je bilo u prethodnom meču i šta će se dogoditi ukoliko eventualno izgubim. Takve misli stvaraju dodatni pritisak – rekao je Tipsarević.

Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović je Tipsareviću čestitao pobedu, objasnio da je Troicki takođe bio nadomak pobede i da se nada da će izvući pouke iz poraza od Stepaneka.

-Sutra je važan dubl. Važno je ko će ga dobiti, ali i koji igrači će igrati. Biće teško. Razmišljaćemo o tome i večeras i sutra. Dobro je što su svi igrači spremni da igraju. Imamo mnogo kombinaciju. Česi ne mogu da biraju i mogu da imaju problema trećeg dana. Ima još vremena za razmišljanje da donesemo pravu odluku – rekao je Obradović.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Janko Tipsarević i Mardi Fiš na skeneru

Naredni meč polufinala Srbije i Češke igraće se sutra u 15.00 u Beogradskoj areni.

PHOTO: ataimages.rs