zimonjic_i_djokovic_dubl_1DAVIS CUP, SRBIJA – ČEŠKA

Poraz Zimonjića i Đokovića u dublu, Češka vodi sa 2:1

Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Novak Đoković izgubili su danas u Beogradskoj areni od Tomaša Berdiha i Radeka Štepaneka sa 1:3 (6:3, 1:6, 4:6, 1:6) u dublu, pa je Češka povela sa 2:1 u meču polufinala Dejvis kupa.

Prvi bod Češkoj juče je doneo Štepanek pobedivši Viktora Troickog sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:4, 6:4), da bi Srbiji izjednačenje doneo Janko Tipsarević koji je savladao Berdiha, takođe sa 3:1 (7:5, 6:2, 2:6, 7:6).

Finalista Dejvis kupa zato će biti odlučen u sutrašnjim singlovima. Prvo će Đoković od 14 sati igrati sa Berdihom, a potom će Tipsarević odmeriti snage sa Štepanekom.

Đoković je protiv Berdiha, sedmog tenisera sveta, igrao tri meča i dva puta je pobedio, ali je izgubio u jedinom ovogodišnjem susretu, u polufinalu Vimbldona. Tipsarević i Štepanek, 37. i 35. Teniseri sveta, igrali su dva meča i ostvarili po pobedu.

Povezana vest:  ATP BAZEL, Novak Đoković: Drago mi je zbog povratka na teren

Selektori obe ekipe mogu i da promene igrače do sat vremena pred početak mečeva.

berdih_i_stepanek_drugi_danČesi su svakako bliži pobedi, pošto su u paru uspeli da savladaju jednog od najboljih dubl igrača sveta Nenada Zimonjića i Novaka Đokovića, drugog tenisera na ATP listi, koji je u sredu doputovao iz Njujorka gde je igrao finale Otvorenog prvenstva SAD.

Umor je primorao Đokovića da propusti jučerašnji dan duela sa Česima. Najbolji srpski igrač, uprkos danu odmora, u dublu nije bio na prepoznatljivom nivou, a izostala je i podrška Zimonjića, specijaliste za igru parova.

Povezana vest:  ATP SINSINATI, Đoković: Biću spreman za Otvoreno prvenstvo SAD

Srpski par je, ipak, uspeo da povede sa 1:0, pošto je u osmom gemu oduzeo servis protivnicima i sačuvao prednost za 6:3.

Taj brejk, međutim, bio je jedini koji su srpski teniseri napravili, dok su Česi bili mnogo ubedljiviji.

Odmah su osvojili prva dva gema drugog seta, potom novom serijom od 4:0 brzo stigli do izjednačenja – 6:1.

Treći set Berdih i Štepanek su prelomili ranim brejkom, koji im je doneo vođstvo od 2:1, uskoro i 3:1, što je im je bilo sasvim dovoljno.

zimonjic_i_djokovic_dubl_7Srpski dubl je jedinu šansu da se vrati u meč imao u drugom gemu četvrtog seta, kada su stekli prvu brejk priliku na servis Štepaneka.

Povezana vest:  Karlović postavio novi rekord Ju Es opena po broju as servisa

Nisu je iskoristili, što su Česi strogo kaznili i osvajanjem šest gemova uzastopce stigli do konačnog trijumfa.

-Nismo se izborili sa velikim pritiskom, željom da pobedimo. Bili smo mnogo stegnuti, veliki je ulog bio. Sutra se igraju još dva singla, treba sada da motivišemo igrače, ali verujem u naš tim – istakao je odmah po završetku meča selektor Srbije Bogdan Obradović.

Porazu Srbije u dublu prisustvovali su, između ostalih, i predsednik Srbije Boris Tadić i ministar ekomonije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Prvi finalista Dejvis kupa već je odlučen, pošto je Francuska u Lionu stekla nedostižnu prednost od 3:0 u duelu sa Argentinom.

 

 

 

PHOTO: ataimages.rs