radmilo_armenulicRadmilo Armenulić: Srbija će dugo ostati u svetskom vrhu

 

Muška teniska reprezentacija Srbije, koja je pobedom nad Češkom proteklog vikenda izborila prvo finale Dejvis kupa u istoriji, dugo će ostati u svetskom vrhu, ocenio je za Rojters bivši selektor državnog tima Jugoslavije Radmilo Armenulić.

-Posle ovog istorijskog plasmana u finale Dejvis kupa, sada je najvažnije ostati u Svetskoj grupi što je moguće duže, a za to je ovaj tim sposoban – rekao je Armenulić, koji je predvodio jugoslovensku reprezentaciju u polufinalu Dejvis kupa 1988, 1989. i 1991. godine.

Povezana vest:  Francisco Roig, jedan od Nadalovih trenera, održao trening sa decom koja žele da se bave profesionalno tenisom

U borbi za „salataru“ selekcija Srbije će se u Beogradskoj areni od 3. do 5. decembra sastati sa Francuskom, koja je do sada devet puta osvajala titulu.

-Srbija može da održi visok nivo igara jer ima svetskog tenisera broj dva Novaka Đokovića, kao i izvanredne ostale igrače – istakao je Armenulić.

On je naglasio da plasman u finale Dejvis kupa predstavlja ogroman podsticaj za budućnost srpskog tenisa.

Povezana vest:  Đoković: Želim da ponovo pronađem pobedničku igru

-Nadam se da ćemo iz prvog pokušaja osvojiti vredan trofej, iako će taj zadatak biti veoma težak, s obzirom na činjenicu da francuska reprezentacija ima jak tim – rekao je Armenulić.

On je ocenio da će u finalu protiv Francuske glavni deo zadatka biti poveren Novaku Đokoviću koji će ići na dve pobede, a da će se još jedna pobeda tražiti takođe u singlu.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i dalje prvi, Troicki 32.

-Pored Đokovića, i Tipsarević je do sada za Srbiju uvek igrao na najvišem nivou. Protiv Češke je odigrao najbolji tenis u karijeri  – rekao je Armenulić.

On je naglasio da Francuska ima „izuzetno jake dubl igrače“.

-Francuzi su posebno jaki u dubu, ali će prednost Srbije biti u činjenici da finale igra pred domaćom publikom, odnosno prepunom Beogradskom arenom – rekao je Armenulić.