Roger_Federer_portretFedererov otkaz pod lupom posle teškog poraza Švajcarske

 

Švajcarska teniska reprezentacija bez Rodžera Federera (29) u sastavu stradala je na gostovanju u Kazahstana u Astani u razigravanju za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis Kupa. Predvođeni Stanislasom Vavrinkom Švajcarci su pregaženi sa 5:0, a sledeće godine predstoji borba u Evroafričkoj grupi Dejvis Kupa.

Takav poraz je doveo pod lupu otkaz švajcarskog prvog reketa i trenutno trećeg najboljeg tenisera sveta Rodžera Federera samo 48 sati pred susret sa Kazahstancima. Opravdao je Federer svoj izostanak umorom posle nastupa na US Openu, na kojem ga je u polufinalu u pet setova porazio Novak Đoković, a način na koji je otkazao nastup podstakao je određene polemike u zemlji sireva i satova.

Povezana vest:  Bez promena u vrhu ATP liste, napredak za Krajinovića, Đerea i Tipsarevića

-Vrata švajcarske reprezentacije za Federera su i dalje otvorena, ali naša ekipa više neće bezuslovno zavisti o njemu – poručio je predsednik Odbora za Dejvis Kup pri Švajcarskom teniskom savezu Erik Keler.

Osvajač rekordnih 16 Grend Slem tituča odigrao je ukupno u karijeri 37 Dejvis Kup mečeva i odveo je Švajcarsku do polufinala Svetske grupe Dejvis Kupa 2003. godine. Međutim, u periodu od 2005. do prošle godine predstavljao je svoju zemlju samo u razigravanju za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis Kupa.

Povezana vest:  Krajinović na korak od glavnog žreba Rolan Garosa