jelena_jankovic_kina_2WTA PEKING

Janković: Prvi meč je na svakom turniru najteži!

 

Počeo je još jedan u nizu velikih teniskih turnira. U Pekingu se okupila elita belog sporta a Srbiju na ovom turniru predstavljaju tri dive – Jelena Janković, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski. Prvi reket Srbije uspešno je prošla prvo kolo a u drugom se JJ sastaje sa Bojanom Jovanovski. Ana Ivanović će, takođe, imati prvi meč a sastaje se sa Marion Bartoli (Francuska).

Naravno, Jankovićeva je pobedila Klaru Zakopalovu sa 2:0 u setovima (7:5,7:5) dok je Jovanovski u tri seta pobedila Ukrajinku Katerinu Bondarenko. Sada je Janković I Jovanovski sastaju u borbi za ulazak u treće kolo.

Posle meča sa Zakopalovom Jankovićeva je dala intervju.

Možete li nam dati nekoliko komentara o tome kako ste igrali danas, kakvi su bili uslovi? Izgledalo je prilično vetrovito napolju?!

-Da, to je bio težak meč! Prvi meč je uvek težak, i očigledno ne možete očekivati da se igra najbolji tenis, ali sam pokušavala da sa što više lopti i što duće budem u igri. Bilo je prilično vetrovito, a kiša je počela da pada šred kraj meča. Samo sam imala sreće da se završi ovaj prvi meč. Trudila sam se da što bolje igram i popravim igru.

Povezana vest:  ITF COPA GATORADE 2011, Milojević u finalu Karakasa

Dakle, šta mislite da niste igrali dobro pre US Open? Šta ste očekivali da ćete zaista da idete dalje nego prošle godine, ali da niste igrali na nivou?

jelena_jankovic_kina-Da, posle Vimbldona sam povredila zglob, tako da mi je dosta vremena trebalo da se oporavim i da mi bude bolje. Znate, nije lako nakon što ste povređeni, posebno posle povrede zgloba a to je teška povreda da se vratite u ritam i igru. Potrebno je vreme, da se ponovo osećate dobro na terenu, da se pokrenete i krećete kao ranije, a i da vam se vrati samopouzdanje i pronalaženje igre i ritma kao i da se igra tenis na visokom nivou , koji mogu da igram. Na žalost, takve stvari dešavaju i potrebno je samo da ostanem pozitivna i da naporno radim i dalje da bi postizala bolje rezultate.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, REZULTATI, Conga i Ferer sigurni, maraton Čilića i Kverija

U drugom setu bili ste vidno frustrirani i udarali ste više puta loptu u mrežu, ali ste, uprkos tom uspeli da pobedite. Šta vam je prolazilo kroz glavu u tom trenutku da bi sebe motivisali?

-Da, postoje trenuci u meču kada osetite da ste malo frustrirani sa igrom, svojom igru. Ja sam počela da, znate, pravim greške, ali sam pokušala da budem na terenu i učestvujem u igri. Samo sam zaboravila šta se događa i samo sam htela da se krećem, da nastavim da igram posle mojih udaraca. Htela sam da pokušam da što je više moguće loptu ostavim u igri i uspela sam da se vratim u meč. Posebno kada sam gubila a zatim se vratila u igru i osvojila taj set. Upravo sam ostala psihički jaka. Kada i ako se, s vremena na vreme, moja igra ne urodi plodom i kada pravim neke greške, ali sam samo zpokušala i uspela u tome, da idem dalje, a ja sam verovala da mogu da dobijem meč, što sam i uradila.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Tipsarević se plasirao u drugo kolo

Kako se osećate jer ste na domak odlaksa na WTA turnir u Dohi?

-Ima još nekoliko turnira da se igra. Igra se ovde u Kini što mi je veoma važno, tako da samo želim da dam sve od sebe na ovom turniru. Videćemo kako će se stvari odvijati. Ja samo želim da igram tenis. Ja stvarno ne stavljam pritisak na sebe, i samo želim da u tenisu uživam. Nadamo se da će sve biti u redu i da ću moći da igram tamo – rekla je Jelena janković.