Novak__Djokovic_Us_Open_2010ATP KINA

Đoković lako do drugog kola

 

Novak Đoković – Ksin Mao Gong 2:0 (6:1,6:3)

 

Srpski reket broj dva i drugi teniser sveta Novak Đoković odradio je „lagani trening“ u prvom kolu ATP turnira u Pekingu Serije 500. Na takmičenju u Kini sa nagradnim fondom od 2 diliona i 100 hiljada dolara Đoković je pobedio Kineza Ksin Mao Gonga (vajld karta) sa 2:0 u setovima (6:1,6:3).

Povezana vest:  Krajinović završio učešće u prvom kolu Pariza

Đoković je do pobede nad kineskim teniserom, kome su organizatori dali specijalnu pozivnicu za učešće na turniru, došao za sat i 12 minuta igre, napravio je četiri brejka, dok njegov protivnik nije imao nijednu priliku za brejk.

U drugom kolu će Đoković igrati sa Amerikancem Mardijem Fišom.  Podsećanja radi Fiš je u prvom kolu pobedio Janka Tipsarevića rezultatom 6:2,7:6(5). Drugi teniser sveta i 19. igrač na ATP listi Fiš su do sada odigrali pet međusobnih mečeva, a srpski teniser ostvario je svih pet pobeda. Poslednji put igrali su na ovogodišnjem Ju Es openu, kada je Đoković bio bolji posle tri seta, 6:3, 6:4, 6:1.

Povezana vest:  ČELENDŽER HAJLBRON, Uspešan start Bozoljca

Đoković je u Pekingu postavljen za prvog nosioca a osvajanje turnira doneće teniseru 500 ATP bodova i polamiliona dolara dok će učesnik finala inkasirati 230.000 dolara kao i 300 ATP poena.