ana_ivanovic_kina_11Ana Ivanović: Nisam iskoristila šanse

 

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale turnira Premijer serije u Pekingu, pošto je u četvrtfinalnom duelu izgubila od Karoline Voznjacki iz Danske sa 7:6 (7:1), 6:4.

Iako protiv teniserke koja će od ponedeljka zvanično biti prvi reket sveta nije odigrala slabo, Ana kaže da nije zadovoljna, jer je imala šanse da pobedi, ali ih nije iskoristila.

-Definitivno sam imala šanse u tom meču. Od početka sam kontrolisala udarce veoma dobro, ali mi servis nije bio na željnom nivou. Karolina je odlična teniserka i veoma teška protivnica i ako protiv nje ne iskoristite šanse koje imate, sigurno ćete biti kažnjeni – rekla je Ivanović.

Povezana vest:  Federer u četvrtfinalu Rolan Garosa

Komentarišući povredu protivnice sredinom drugog seta, Ana je rekla da joj u tim trenucima nije bilo prijatno.

-Zabrinula sam se kada sam videla da leži na terenu i otišla sam da vidim da li je u redu. Uvek je teško kada vam se protivnica tako povredi – rekla je Ana.

Kada se nakon lekarske pomoći Dankinja vratila na teren, obe teniserke su bile nesigurne, ali je Voznjacki ipak uspela da završi meč u dva seta.

Povezana vest:  Nina Stojanović u četvrtfinalu Šendžena

-Pauza je dugo trajala i kada smo nastavile da igramo bio je to pomalo čudan meč. Na kraju sam ponovo imala par šansi da uradim nešto više, ali nisam moga da ih iskoristim – rekla je Ivanović.

Uprkos porazu, srpska teniserka će napredovati na WTA listi sedam mesta i od ponedeljka bi trebalo da bude 29. na svetu.

Povezana vest:  Troicki i Bozoljac igraju u Komu

-Bez obzira na poraz, ovo je za mene bio dobar turnir. Mislim da sam u većini mečeva igrala dobar tenis i nadam se da bi to mogla da bude dobra osnova za naredna takmičenja – rekla je Ivanović.