Rafael_nadalATP TOKIO

 

U finalu snage će odmeriti Nadal i Monfis

 

U finalu ATP turnira iz serije 500 u Tokiju igraće prvi i peti nositelj turnira, Španac Rafael Nadal i Francuz Gael Monfis.

Prvi je plasman u finale izborio Gael Monfis koji je sa 6:3, 6:3 pobedio Čeha Radeka Štepaneka u meču koji je trajao 70 minuta i tako došao do svog 11. finala u karijeri.

Povezana vest:  AO 2011, Đoković lako do drugog kola

Iskoristio je Monfils tri od pet brejk-lopti i odservirao pet asova te popravio svoj odnos u sezoni na 34-15. U finalu će Monfis tražiti svoj treći naslov u karijeri i prvi nakon trijumfa u Metcu prošle godine.

Protivnik će mu najbolji svetski teniser Rafael Nadal koji je sa 7:6(4), 4:6, 7:6(7) porazio sjajnog Viktora Troickog.

Namučio se Nadal sa našim Viktorom i na kraju je nakon dva sata i 38 minuta igre došao do četvrte pobede u isto toliko međusobnih mečeva.

Povezana vest:  Tipsarević eliminisan na startu turnira u Los Kabosu

U trećem setu bilo je brojnih preokreta. Prvo je Nadal kod vođstva 5:3 propustio da realizira vlastiti servis za set, da bi potom izgubio tri gema u nizu. Potom je Španac, kod vođstva Troickog 6:5, napravio brejk i odveo set u taj-brejk, da bi 13. igra ponudila nove preokrete.

Spasio je tamo Nadal dve meč-lopte. Troickog je jedan poen delio od pobede kod vođstva 6:5 i 7:6, a oba je puta imao i servis. Ali Nadal je sve uspeo da spasi i doći na prag sedmog ovosezonskog i 43. ukupno naslova u karijeri.

Povezana vest:  Divac: Novak je moj prijatelj, hteo sam da ga zaštitim

Nadal i Monfils dosad su igrali sedam puta, a Španac vodi s uverljivih 6:1.