Rafael_Nadal_slavlje_rukeRafael Nadal finansijsjki jači od Đokovića i Ferera zajedno

 

 

Godinama je Rafael Nadal bio najveća pretnja Rodžeru Federeru u svetu tenisa, ali očigledno je da dolazi ili je već došla era u kojoj Španac apsolutno dominira.

U nedelju rano ujutro je prvi teniser sveta osvojio i ATP turnir u Tokiju tako što je sa 6-1, 7-5 pobedio Francuza Gaela Monfisa. Došao je do 43. ATP titule u karijeri, a pritom je ovogodišnji financijski budžet, od samih turnirskih pobeda, podigao na 5,38 miliona evra.

Povezana vest:  Dušan Lajović: “Dosta teška grupa, ali nadam se dobrom startu ATP kupa”

Laganom računicom se može doći do toga da je ove 2010. godine svaka od 61 pobede Nadala na turnirima vredela oko – 88.000 eura. Znajući da je do mnogih došao na jednostavan način, nije teško zaključiti da Nadal vrlo lako ostvaruje spomenutu dobit.

Inače, ove godine je Nadal financijski jači od drugog i trećeg tenisera zajedno, odnosno od Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Povezana vest:  Anduhar osvojio turnir u Gštadu

Rekli smo da je Nadal od turnirskih uspeha ove godine zaradio 5,38 miliona evra. Đokovićev plus je 1,89, a Federerov 3,05 miliona. Njih dvojica za Nadalom kaskaju – skoro pola miliona evra.

Federer ipak drži rekord ukupne zarade. Stoji kraj njegovog imena 45 miliona eura. Nadal ima 15 miliona manje, ali i dovoljno vremena da prestigne „čarobnjaka iz Basela“.

Povezana vest:  WTA DALAS, Janković: Daću sve od sebe u finalu!