jelena_jankovic_kinaWTA MASTERS

Poznate sve učenice završnog turnira

 

Srpska teniserka Jelena Janković i Ruskinja Jelena Dementijeva obezbedile su mesta na završnom godišnjem WTA turniru, koji će biti održan u Dohi od 25. do 31. oktobra.

Posle prošlonedeljnog turnira u Tokiju plasman na završni turnir osigurale su Karolina Voznjacki, Vera Zvonarjeva, Serena Vilijams i Kim Klajsters, a u Pekingu su to uradile još četiri teniserke.

Povezana vest:  Đoković lako protiv Dolgopolova

Petoplasirana po osvojenim bodovima u ovoj sezoni Amerikaka Venus Vilijams otkazala je učešće zbog povrede kolena, a zbog povrede ramena u Dohi neće igrati ni Žistn Enan.

Tako su šansu da zaigraju na turniru, čiji je nagradni fond 4,5 miliona dolara, dobile Australijanka Samanta Stosur, Italijanka Frančeska Skjavone, Janković i Dementijeva.

-Čestitam Jeleni i Jeleni na plasmanu u Dohu. Čitave sezone igrale su na veoma visokom nivou i sigurno će doprineti da završni turnir bude veoma kvalitetan – rekla je izvršna direktorka WTA Stejsi Alaster.

Povezana vest:  AO 2016, Kveri predao meč Lajoviću, a Krajinović Kudli

Janković će četvrtu godinu zaredom igrati na završnom turniru, a najbolji rezultat do sada bio joj je plasman u polufinale 2008. U ovoj sezoni osvoila je turnir u Indijan Velsu, igrala u polufinalu Rolan Garosa, a u Rimu je izgubila u finalu, nakon što je prethodno pobedila obe sestre Vilijams.

Za titulu najboljeg ženskog dubla sveta nadmetaće se Žizela Dulko i Flavia Peneta, Kveta Peške i Katarina Srebotnik, Lajza Rejmond i Rena Stabs i Vanija King i Jaroslava Švedova.

Povezana vest:  Troicki posle velike borbe izborio polufinale Sidneja