AA_tennis_ball_racquetWTA Osaka

 

Veteranke Krum i Tanasugarn u finalu

 

U finalu WTA teniskog turnira u Osaki, koji se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 220.000 dolara, suprotstaviće dve veteranke, Japanka Kimiko Date Krum (40) i Tajlanđanka Tamarine Tanasugarn (33).

Prva je finale izborila nepostavljena Tanasugarn, 94. igračica sveta, pobedom nad drugom nositeljkom i 16. igračicom WTA liste Marion Bartoli. Francuskinju je savladala sa 6:2, 7:5 i tako došla do treće pobede u četvrtom međusobnom meču.

Povezana vest:  ČELENDŽER ASUNSION, Nikola Ćirić u polufiinalu

Potom je Date Krum savladala Izraelku Sahar Per, treću nositeljku turnira, s teških 3:6, 7:6(5), 7-5. Nastavila je tako neuništiva Japanka svoje sjajne igre u poznim godinama.

Podsećamo, u četvrtfinalu je porazila Australijanku Samnthu Stosur (8. na WTA listi) i tako postala prva teniserka u istoriji s 40 ili više godina starosti s pobedom nad igračicom iz Topa 10.

Povezana vest:  Kraj za Lajovića na US openu, Kudla na Ðokovića

U finalu će Date Krum loviti svoj deveti, a Tanasugarn svoj četvrti naslov u karijeri. Za obe će igračice osvojeni naslov će biti premijerni ove sezone, a trenutno je njihov međusobni odnos izjednačen na 1-1.