viktor_troicki_us_open_2010_1ATP KUP KREMLJA

 

Troicki pobedio Congu

 

Srpki teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira „Kup Kremlja“ u Moskvi pošto je večeras u drugom kolu savladao Francuza Žoa- Vilfreda Congu sa 2:1 u setovima – 3:6, 6:3, 7:5.

Veliki uspeh Troicki je izborio posle dva časa i tri minuta igre, postigavši treću pobedu nad Francuzom u njihovom četvrtom međusobnom duelu. Najbolje rangirani francuski teniser, koji zauzima 13. mesto na ATP listi, sigurno je dobio prvi set i očekivalo se da neće imati previše problema sa Troickim, 43. teniserom sveta.

Povezana vest:  Đoković: Mislim da sam na pravom putu

Naš Dejvis kup reprezentativac je, međutim, u nastavku zaigrao kao preporođen, pa je velikim preokretom izborio veoma značajan trijumf. Troicki je pobedom nad Congom napravio sjajnu uvertiru pred finale Svetske grupe Dejvis kupa u kojem Srbija od 3. do 5. decembra dočekuje Francusku u „Beogradskoj areni“.

Troicki će u borbi za polufinale igrati protiv Argentinca Orasija Sebaljosa, koji je eliminisao Janka Tipsarevića, a danas pobedio Rumuna Viktora Krivoja sa 7:5, 7:6 (7:1).

Povezana vest:  WTA EŠTORIL, Krunić zaustavljena u kvalifikacijama

Biće to prvo odmeravanje snaga između srpskog i argentinskog tenisera, koji zauzima 89. mesto na svetskoj rang listi.

Troickom u Moskvi predstoji i četvrtfinalni meč u konkurenciji dublova, gde će on i Tipsarević igrati protiv Indijca Bopane i Pakistanca Kurešija.

Ranije danas u konkurenciji teniserki Jelena Janković je pretrpela debakl u susretu drugog kola protiv malo poznate Zarine Dijas iz Kazahstana, koja je glavnu favoritkinju pobedila rezultatom 6:1, 6:2.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković na 65 poena od Nadala

Turnir u Moskvi igra se za ukupan nagradni fond od dva miliona dolara.