Rodik ne igra za SAD ove godine, propušta meč sa Srbijom

 

daviscup-logoAmerički teniser Endi Rodik rekao je da se ove godine neće takmičiti u Dejvis kupu, ali da će u budućnosti svakako igrati za nacionalni tim. Rodik je rekao da je sa trenerima doneo odluku o povlačenju iz reprezentacije jer ne želi da pogorša povredu kolena.

-Ove godine neću igrati u Dejvis kupu. Ali ne povlačim se iz reprezentacije. Mislimo da je to najpametnija odluka koja će se isplatiti na duže staze – rekao je Rodik.

Povezana vest:  WTA LISTA, Karolina Voznjacki u ponedeljak smenjuje Serenu Vilijams

Rodik je u oktobru prošle godine povredio koleno i turnir u Brizbejnu je prvi od povratka na teren. Reprezentacija SAD će od 5. do 7. marta igrati protiv Srbije u Beogradu, u prvom kolu Dejvis kupa. Rodik je do sada odigrao 42 meča u Dejvis kupu i ima skor od 31 pobede i 11 poraza. Trenutno zauzima sedmo mesto na ATP listi.

Povezana vest:  WTA ŠTUTGART 2012, Ivanović protiv Bartel, Janković na Voznijacki

-Ne želim da budem jedan od onih igrača koji igraju samo kada im odgovara, kada se igra blizu kuće. Mislim da bi teniseri na početku godine morali da odluče da li će te sezone igrati u Dejvis kupu. Ovo nije bila laka odluka, ali verujem da imamo sposobne igrače koji su spremni da igraju – rekao je on.

Bivši svetski broj jedan rekao je i da je selektor Patrik Mekinro prihvatio odluku i da nije bilo problema.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Zimonjić stigao, čeka se Đoković u Halmštadu

-Razgovaraćemo o reprezentaciji sledeće godine. Imamo dobru komunikaciju, nikada nije bilo problema. Bio je sjajan tokom razgovora i mislim da me razume – rekao je osvajač Ju Es opena 2003. godine.

Kandidati da zamene Rodika u nacionalnom timu su Sem Kveri, 25. na ATP listi, Džon Izner (34), Džejms Blejk (44), Mardi Fiss (55), Tejlor Dent (76), Radživ Ram (79), Majkl Rasel (83) i Robi Djinepri (100).