rodzer_federer_rimATP STOKHOLM

 

Federer pobedio Majera i dostigao rekord Pita Samprasa

 

Švajcarac Rodžer Federer osvojio je na dvoranskom ATP 250 turniru u Stokholmu svoju 64. titulu u karijere, čime se izjednačio s Amerikancem Pitom Samprasom.

Federer je u finalu pobedio Nemca Florijana Majera 6-4, 6-3 nakon samo 63 minute igre. Bilo je to 92. Federerovo ATP finale karijere i, kao što smo već spomenuli, 64. naslov. Ispred njega i Samprasa su samo Džimi Konors (109), Ivan Lendl (94) i Džon Mekinro (77).

Povezana vest:  Ukrajinski teniser doživotno suspendovan zbog nameštanja mečeva

U finalu Stokholm Opena je Majer prvi stigao do brejka, u sedmom gemu prvog seta. ali, Federer je nakon toga nanizao dva brejka i osigurao prvi set. U drugom je iskoristio jedinu šansu koju je izborio u šestom gemu, a nemačkom teniseru, 47. na ATP listi, nije dopustio nijednu brejk-loptu.

Švajcarac je na prvom servisu izgubio samo pet od 33 poena, a na kraju je osvojio 15 poena više od Majera. Bio je ovo njihov treći susret, a Federer je osvojio svih sedam setova koje su odigrali. Ali, prva dva dvoboja dogodila su se još 2005. u Haleu, odnosno 2006. godine na Australijan Openu.

Povezana vest:  Otkazan ATP kup, Australijan Open će se igrati

Florian Majer ni u trećem ATP finalu karijere nije stigao do prvog naslova. Prva dva izgubio je na zemljanoj podlozi, oba u polskom Sopotu, 2005. i 2006. godine.