jj_slavlje_polozenaWTA DOHA

 

Janković nedovoljno oporavljena

 

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković doputovala je u Dohu na završni godšnji WTA turnir nedovoljno oporavljena, ali veruje da će joj iskustvo iz prethodnih godina pomoći da ipak prikaže dobre igre na poslednjem takmičenju u sezoni.

-I dalje imam zdravstvenih problema, pre svega sa sinusima. U Moskvi sam igrala bolesna i još nisam potpuno zdrava. Nisam u formi u kojoj sam bila u prvoj polovini sezone, pre svega zbog više povreda koje sam imala – rekla je Janković.

Povezana vest:  WTA: Jorović 89, Krunić 99, Stojanović 169...

Trenutno osma tenisrka sveta dodala je da je imala problema sa skočnim zglobom i leđima, što je onemogućilo da se priprema na pravi način.

-Nisam mogla da se pripremam onako kako to obično radim, a kao posledica toga došlo je do pada samopuzdanja u igri – rekla je Janković, koja će na završnom turniru u Dohi igrati u Beloj grupi sa Verom Zvonarevom, Kim Klajsters i Viktorijom Azarenkom.

Povezana vest:  WTA RIM, Serena Vilijams osvojila titulu u Rimu

Janković kaže da joj ne pomaže ni nagla promena klime.

-Bila sam u Moskvi, gde je temperatura bila oko nule, a potom u Srbiji, gde je takođe dosta hladno. Kada sam ovde izašla iz aviona, bio je to šok za organizam, jer je veoma toplo – rekla je Janković.

Srpska teniserka veruje, ipak, da će joj iskustvo igranja na završnim turnirima pomoći da ostavi dobar utsak.

Povezana vest:  Halep i Raonić ne idu u Rio zbog Zika virusa

-Ostaje mi da se što bolje prilagodim na vrućinu i vlažnost vazduha i verujem da će mi biti od pomoći što sam već igrala ovde. Na ovom turniru će najbolje proći teniserke koje se uspešno prilagode na uslove u Dohi – rekla je Janković.

U Kestenjastoj grupi završnog turnira igraće Karolina Voznjacki, Jelena Dementijeva, Frančeska Skjavone i Samanta Stosur. Nagradni fond iznosi četiri i po miliona dolara.