ana_ivanovic_polufinale_linc_1WTA BALI

 

Ivanović: Odigrala sam skoro savršen meč

 

Ana Ivanović prva se plasirala u polufinale turnira na Baliju nakon pobede protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove od 6:0, 6:1, a posle duela koji je trajao manje od jednog sata kaže da je odigrala skoro savršeno.

-Bio je to skoro savršen meč. Anastasija je teška protivnica i mada na osnovu rezultata može da se zaključi da sam imala lak posao, bilo je nekoliko veoma teških gemova – rekla je Ana.

Povezana vest:  Nadal i dalje prvi, Čilić treći, Đoković 13. na ATP listi

Srpska teniserka je zabeležila šest asova, uz samo jednu dvostruku servis grešku, a osvojila je šest gemova zaredom pre nego što je protivnici prepustila počasni gem.

-Mislim da sam servirala izvanredno, bila sam veoma agresivna, kretala se odlično i kada se sve uzme u obzir danas u mojoj igri nije bilo mnogo toga lošeg – rekla je Ivanović.

Povezana vest:  Dluhi i Paes osvojili titulu u Majamiju

Posle velikog pada na WTA listi, reprezentativka Srbije uspela je da se vrati među 25 najboljih teniserki sveta, a plasman će dodatno popraviti ukoliko trijumfuje na ovom takmičenju.

-Način na koji igram u poslednje vreme uliva mi samopuzdanje. Ne radi se samo o pobedama, već imam utisak da mnoge stvari počinju da dolaze na svoje mesto. Ono što sam radila na treninzima počinje da funkcioniše i na terenu i to pravi razliku u trenucima kada sam pod pritiskom u ključnim poenima – rekla je Ana.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Viktor Troicki u osmini finala protiv Endija Marija

Za ulazak u finale „utešnog mastersa“, Ivanović će u subotu igrati protiv 40.godišnje Japanke Kimiko Date Krum, koja je priredila iznenađenje pobedivši i drugom današnjem četvrtfinalu 11. teniserku sveta Kineskinju Na Li rezultatom 6:4, 3:6, 6:4.

Ivanović i Date Krum do sada se nisu sastajale.