janko_tipsarevicTipsarević odustao od turnira u Parizu

 

Teniser Srbije Janko Tipsarević najavio je danas da neće učestvovati na turniru u Parizu sledeće nedelje, zbog povrede kuka.

Kako se navodi u saopštenju Teniskog saveza Srbije, odluku da odustane od poslednjeg turnira u sezoni, koji se igra za nagradni fond od 2.750.000 evra, Tipsarević je doneo posle konsultacija sa menadžmentom i timom lekara.

Teniser Srbije nije uspeo da zaleči povredu kuka koju je zadobio na turniru u Sankt Peterburgu, u meču sa Kukuškinom, uprkos terapijama koje je imao i za vreme turnira u Bazelu.

Povezana vest:  AO 2013, JUNIORI, Poraz i pobeda Ivane Jorović

-Odmah nakon dubla, u kome sam takode igrao sa bolovima, razgovarao sam sa menadžerom i lekarima i odlučili smo da se povučem sa turnira u Parizu. Jednostavno, već dugo igram povređen, ne mogu da pružim maksimum i ne vidim da ću u Parizu moći da napravim dobar rezultat – rekao je Tipsarević.

On je kazao da će se sledeće nedelje odmarati i posvetiti oporavku od povrede, ali i treninzima za meč finala Dejvis kupa između Srbije i Francuske za koji želi da bude 100 odsto spreman.

Povezana vest:  TroickI poražen od Bagdatisa

-Ne želim da igranjem u Parizu, pod ovakavim zdravstvenim okolnostima, rizikujem neku težu povredu što bi me omelo da zaigram za Srbiju, u decembru, u Beogradskoj areni. Moram da priznam da mi je jednim delom drago sto je ova noćna mora od sezone 2010. zavrsena za

mene – rekao je Tipsarević.

On je dodao da na finale Dejvis kupa gleda kao na početak sezone 2011.

Povezana vest:  Venus Vilijams odustala od takmičenja u Majamiju

-Za mene će to zaista biti početak nove i verujem lepše godine – rekao jeTipsarević.

Finale Dejvis kupa između Srbije i Francuske igraće se od 3. do 5. decembra u Beogradskoj areni.