Francesca_Schiavone_Us_OpenItalijanke blizu odbrane titule u Fed cupu

 

Italijenske teniserke stigle su korak do odbrane naslova pobednica Fed Cupa. Nakon prvog dana finala u San Diegu očekivano vode s 2-0 protiv domaće reprezentacije SAD-a.

Bez povrešenih Serene i Venus Vilijams Amerikanke nisu bile dostojne suparnice gošćama koje su i u prošlogodišnjem finalu, također lišenom najpoznatijih sestara svetskog tenisa, lakoćom slavile protiv SAD-a. Istina, ovogodišnji finale još uvek nije rešeno, ali teško je verovati u preokret.

Povezana vest:  Olga Danilović osvojila duplu profi krunu

Američka selektorka Meri Džo Fernandez odlučila je u prvom dvoboju da pruži priliku 18-godišnjoj Koko Vandevege, 114. na WTA liste, umesto dva meseca starije, ali ipak iskusnije i bolje rangirane Melanie Odin (67.). Tim potezom na kraju nije dobila ništa, pobednici Roland Garosa Franćeski Skijavone bilo je dovoljno sat i 23 minute za uverljivih 6-2, 6-4.

Povezana vest:  Ivanović greškama do eliminacije na US Openu

– Bila sam spremna na sve, tako da je mojoj suparnici bilo zaista teško. U drugom sam setu malo popustila, ali i dalje sam igrala dovoljno dobro, bila sam agresivna, dobro se branila i servirala – izjavila je Skijavone.

Teži je posao imala Flavia Peneta koja je za dva sata sa 7-6(4), 6-2 svladala prvi američki reket u ovom dvoboju Betani Matek-Sends.

Povezana vest:  Ðere zaustavljen u polufinalu Sao Paula

– Zadovoljni smo subotnjim ishodom, ali još uvek nije gotovo. Moramo da ostanemo fokusirani – rekla je 23. igračica sveta Peneta.

U prvom nedeljnom meču igraće Matek-Sends i Skijavone. Pobeda sedme svetske teniserke značila bi i ukupnu pobedu Italijanki i njihov drugi naslov u Fed Cupu u dve godine, ali i drugi ukupno.