Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je večeras u polufinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija u tri seta, 6:3, 6:4 i 6:2.

Djoković je do 15. pobede u 17. duelu s Japancem, 21. nosiocem na Ju Es openu, došao posle dva sata i 23 minuta igre.

Srpski teniser će u finalu Ju Es opena u nedelju igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra kom je zbog povrede desnog kolena polufinalni meč predao prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal posle izgubljenog drugog seta.

Povezana vest:  WTA SIDNEJ, Jovanovski uspešno startovala na turniru u Sidneju

Šesti nosioc na Otvorenom prvenstvu SAD, Djoković, dobro je počeo meč, već u prvom gemu je došao do brejka, iskoristivši tek petu priliku.

On je stečenu prednost sigurnim servisima čuvao do kraja tog perioda igre, ne dozvolivši Japancu da mu u bilo kom trenutku pripreti, pa je lako došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Prvi gem drugog seta trajao je više od 10 minuta i na kraju je pripao Nišikoriju, a Djoković je u tom gemu imao pet brejk lopti, medjutim, nije ih realizovao.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2013, Tipsarević eliminisan u trećem kolu Rolan Garosa

U narednom gemu na Djokovićev servis Japanc je prvi put, a ispostaviće se kasnije i jedini, imao dve brejk lopte, ali ih nije realizovao, pa je srpski teniser došao do izjednačenja.

Posle dva sigurna servis gema, Djoković je u petom gemu oduzeo servis protivniku i ispostavilo da mu je to bilo dovoljno da povede s 2:0 u setovima.

Povezana vest:  ATP DEN BOŠ, Tipsarević izgubio u finalu

Djoković je u nastavku meča igrao na podjednako visokom nivou, do jedinog brejka stigao je u trećem gemu trećeg seta.

Na svojim servisima Djoković je bio siguran do kraja meča, a u sedmom gemu još jednom je napravio brejk, pa je tako izborio svoje osmo finale na Ju Es openu i priliku da u 2018. godini osvoji drugu grend slem titulu nakon slavlja na Vimbldonu.