Srpski teniser Novak Djoković osvojio je danas titulu na masters turniru u Šangaju, pošto je u finalu pobedio Hrvata Bornu Ćorića sa 6:3, 6:4.

Djoković je tako stigao do svoje četvrte titule u Šangaju, a ukupno 32. trofeja na turnirima iz masters 1.000 serije.

On je titulu u Šangaju osvojio bez izgubljenog seta, a uz to, rivalima nije dozvolio nijedan brejk.

Srpski teniser će od ponedeljka biti drugi na ATP listi, a osvajanjem ove titule vrlo blizu je i povratka na prvo mesto. Naime, on će od ponedeljka za prvoplasiranim Špancem Rafaelom Nadalom zaostajati samo 215 bodova.

Povezana vest:  HOPMAN KUP 2012, Francuska ubedljiva protiv Australije

Na drugoj strani, Ćorić je propustio priliku da osvoji svoju prvu masters titulu, ali će i on napredovati na novoj ATP rang-listi pošto će od ponedeljka biti 13. igrač sveta.

Kada je reč o samom finalu, Djoković je odigrao još jedan odličan meč u Šangaju u kojem je protivniku dozvolio samo jednu brejk priliku.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Radvanjska u polufinalu, kiša prekinula ostale mečeve

Za osvajanje prvog seta bio mu je dovoljan jedan brejk, u šestom gemu, a koliko je Djoković bio siguran pokazuje i podatak da je na svoj servis izgubio samo četiri poena.

U drugom setu se vodila mnogo veća borba na terenu.

Djoković je na početku drugog seta oduzeo servis Ćoriću i poveo sa 2:0, a potom je u trećem gemu, koji je trajao 12 i po minuta, propustio četiri brejk prilike.

Povezana vest:  Pobede favorita na mastersu u Istanbulu , Janković sutra na terenu

Hrvatski teniser je u šestom gemu stigao do prve brejk lopte u meču, Djoković se odbranio sjajnim servisima, da bi u devetom gemu propustio tri meč lopte.

Propuštene meč lopte nisu ni malo poremetile Djokovića, pošto je naredni gem osvojio bez izgubljenog poena i tako stigao do titule u Šangaju posle sat i 35 minuta igre.