ana_ivanovic_trofej_linc_2010Australijanci hvale Anu Ivanović

 

Srpska teniserka Ana Ivanović našla se na naslovnoj strani australijskog časopisa „Australijan tenis magazin“, u kojem se s divljenjem govori o njenom povratku u vrhunsku formu, posle dvogodišnjeg takmičarskog pada.

„Novo stvaranje šampiona“, naslov je teksta u kojem se na početku ističe da je „divno videti Anu kako se vraća u top formu“.

-Posle dve krizne godine tokom kojih se Ana borila da ‘veže’ dve pobede, bivši svetski reket broj jedan vraća se u formu na vreme, kako bi zablistala na leto u Australiji – kaže se u autorskom tekstu Berija Vuda.

Navodi se da Ana Ivanović, zajedno sa Belgijankom Kim Klajsters, važi za najpopularniju teniserku sveta.

Povezana vest:  WTA MONTREAL, Šarapova zbog povrede odustala od Rodžers kupa

-Ana je završila ovu sezonu sa deset pobeda u 11 poslednjih mečeva, odnosno sa dve titule na turnirima u Lincu i Baliju. To je impresivan preokret igračice koja je nakon osvajanja titule na gren slemu u Parizu 2008. godine i prvog mesta na WTA listi potonula na 65. Mesto – ističe autor teksta.

Navodi se da je karijera srpska teniserke u tim trencuima izgledala skoro izgubljena.

-Činilo se da Ana više ne može da napreduje. Bilo je, istina, sporadičnih uspeha, kao što su polufinala u Brizbejnu, Rimu i Sinsinatiju, ali je bilo mnogo više tuirnira na kojima je Ana razočarala – kaže se u članku.

Povezana vest:  ATP MAJAMI REZULTATI, Kveri bez borbe u osmini finala

Autor je istakao da je bilo „skoro bolno“ posmatrati Anu koja ne moze da pronađe svoju igru.

-Ljubitelji tenisa u svetu vole Anu zbog njenog večitog osmeha i skromne prirode kojom je započela uspon u karijeri još kao 16. godišnja devojka, kada je 2004. godine u Cirihu iznenadila tada 29. na listi, Tatjanu Golovin – ističe se u tekstu.

-Svojim izgledom vrhunskog modela, kao i spektakularnim talentom, Ana je prosto bila predodređena da postane jedna od lepotica svetskog tenisa, a po osvajanju Rolan Garosa svet je bio pod njenim nogama…Tada je, međutim, sve krenulo nizbrdo, a na US Openu je izgubila od 188. igračice sveta – podseća autor na krizne momente srpske teniserke.

Povezana vest:  Vera Zvonarjova propušta Otvoreno prvenstvo Australije

Ističe se da su mnogi sumnjali u mogućnost da Ana Ivanović ponovo „vrati točak istorije“ i krene ka vrhu svetske teniske elite.

-Dok sam ja sumnjala u svoje mogucnosti, moji najbliži nisu. Upravo to je bio ključ za ponovno podizanje samopouzdanja, koje će me ponovo dovesti do vrha – prenosi australijski list reči Ane Ivanović koja je sezonu završila na 17. mestu liste najboljih teniserki sveta.