Zimonjic_Nestor_US_OpenATP LONDON

 

Prvi poraz Zimonjića i Nestora

 

U trećem kolu završnog godišnjeg ATP turnira u konkurenciji dublova, srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor izgubili su od Poljaka Lukaša Kubota i Austrijanca Olivera Maraha rezultatom 6:0, 1:6, 10:6.

Uprkos tom porazu, Zimonjić i Nestor su osvojili prvo mesto u B grupi i u polufinalu će igrati protiv najboljeg dubla sveta Amerikanaca Boba i Majka Brajana, koji su neočekivano završili na drugom mestu u A grupi.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Tipsarević i Marah u polufinalu dubla

Zimonjić i Nestor su plasman u polufinale obezbedili uoči poslednjeg kola, pa su u današnji meč ušli veoma opušteno, što su Kubot i Marah iskoristili i dobili prvi set bez izgubljenog gema.

U drugom setu srpsko-kanadska kombinacija je uzvratila gotovo istom merom, ali su u super taj brejku Kubot i Marah bili uspešniji i na kraju zasluženo slavili i časno se oprostili od Masers kupa.

Povezana vest:  Viktor Troicki u četvrtfinalu Sidneja

Drugi polufinalista iz B grupe biće poznat posle večerašnjeg duela u kojem Vesli Mudi i Dik Norman igraju protiv Maksa Mirnog i Maheša Bupatija. Pobednik tog meča u polufinalu će igrati protiv Marijuša Firstenberga i Marcina Matkovskog, koji su zauzeli prvo mesto u A grupi.