Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedila Britanku Harijet Dart sa 6:0, 6:0.

Šarapova je do ubedljive pobede stigla posle 63 minuta igre.

Ruskinja, trenutno 30. teniserka sveta, u narednom kolu će igrati protiv Švedjanke Roberte Peterson koja je u prvom kolu bila bolja od Rumunke Sorane Kirstee sa 6:4, 6:1.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Hamšik: Ponosni smo i srećni onim što smo postigli

Britanka Kejti Boulter ušla je u istoriju kao prva teniserka koja je slavila u taj-brejku odlučujućeg seta na Australijan openu. Ona je sa 6:0, 4:6, 7:6 (10:6) pobedila Ruskinju Jekaterinu Makarovu.

Boulter će u drugom kolu igrati protiv Beloruskinje Arine Sabalenke.

Nemica Andjelik Kerber je uspešno preskočila prvu prepreku, pošto je bila bolja od Polonu Hercog iz Slovenije sa 6:2, 6:2. Druga teniserka sveta će u narednom kolu igrati protiv Beatriz Hadad Maje iz Brazila.

Povezana vest:  Ðoković ubedljiv protiv Frica u Madridu

U drugo kolo plasirala se i Amerikanka Sloun Stivens, koja je na startu turnira bila bolja od zemljakinje Tejlor Tauzend sa 6:4, 6:2 i tako zakazala meč sa Madjaricom Timeaom Baboš.

Letonska teniserka Jelena Ostapenko izgubila je u prvom kolu od Grkinje Marije Sakari sa 6:1, 3:6, 6:2, dok je Francuskinja Karolin Garsija slavila protiv zemljakinje Džesike Ponše sa 6:2, 6:3.

Povezana vest:  WTA TORONTO, Bojana Jovanovski izgubila od Šarapove

Takmičenje u prvom kolu završila je Nemica Julija Gerges koja je izgubila od Amerikanke Danijel Rouz Kolins u tri seta.

U drugo kolo prošle su, izmedju ostalih, Anastasija Pavljučenkova, Johana Larson, Amanda Anisimova, Anet Kontavejt, Kiki Bertens, Julija Putinceva, Dona Vekić i Petra Martić.