nadal_polufinale_vimbldon_1Nadal: Sanjam četiri Grend Slema sledeće godine

 

Ove 2010. godine je španski teniser Rafael Nadal osvojio skoro sve što se može zamisliti u teniskom svetu, te je više nego zasluženo godinu završio u uverljivom vođstvu, na prvom mestu ATP liste.

Posebno se sjajna igra odnosi na drugi deo sezone, pa je tako u njoj Nadal osvojio tri Grend Slem turnira – Rolan Garos, Vimbldon i US Open, a osvajanjem turnira u Nju Jorku je premerno u karijeri podigao pehar na poslednjem Grend Slem turniru godine. Uz to je osvojio sva tri turnira iz serije Masters 1000 na zemljanoj podlozi (Monte Karlo, Rim i Madrid), a igrao je i finale završnog ATP Finalsa gde je ipak morao da stisne ruku i priznati poraz od Rodžera Federera.

Povezana vest:  WTA KOPENHAGEN, Janković startovala pobedom u Kopenhagenu

-Bila je ovo jednom rečju fantastična godina. Svi naslovi najbolje govore u prilog o tome, a ja sam posebno zadovoljan što sam celo vreme držao nivo stvarno vrhunskog tenisa. Sve do poslednjeg meča – rekao je Rafael Nadal u razgovoru za špansku radio-postaju Cadena Ser i nastavio:

-Uprkos  tome što sam stvarno uživao u tenisu i igrao jako dobro, jedva sam dočekao ovu pauzu. Svima nam je potrebna jer radimo iz nedelje u nedelju. Radujem se pauzi i nadam se kvalitetnom odmoru. Trening i priprema za iduću godinu će me opet iznenaditi jer će doći prebrzo.

Povezana vest:  ATP PEKING, Zimonjić i Ljodra u polufinalu protiv braće Brajan

Nadal je rekao i šta planira u sledećoj godini.

-Grend Slem turniri će opet biti u glavnom fokusu. Pogotovo Australijan Open, jer sam tamo ove godine zapeo u polufinalu. Sva četiri Grend Slem turnira u godini? Uh, to bi bio san – završio je Nadal.