nole_treci_dan (2)DAVIS CUP FINALE 2010

 

Đoković: Jedan od najboljih mečeva u sezoni

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu je značaj finala Dejvis kupa dao snagu da danas odigra sjajan meč protiv Gaela Monfisa i Srbiju rezultatski vrati u igru.

-S obzirom na okolnosti odigrao sam jedan od najboljih mečeva u sezoni. Ali, to je finale Dejvis kupa…nema mnogo mečeva u kojima možete da osetite više energije – rekao je Đoković posle pobede od 3:0 (6:2, 6:2, 6:4) kojom je Srbiji doneo izjednačenje od 2:2.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2013, Troicki i Zimonjić uspešni u dublovima

-Nisam bio srećan posle jučerašnjeg poraza u dublu u kome smo imali mnogo šansi. Nisam ni sačekao kraj meča u hali, jer sam znao da će moj meč, na ovaj ili onaj način, biti odlučujući. Znao sam da moram da kontrolišem emocije – dodao je treći teniser sveta.

Igra u susretu sa Monfisom pokazala je da se Đoković odlično spremio za današnji meč. Prva dva seta rešio je u svoju korist prilično ubedljivo, a u drugom je dva puta uspeo da nadoknadi brejk zaostatka.

Povezana vest:  ATP STOKHOLM, Berdih u finalu bolji od Conge

Drugi put je to učinio posle lomljenja reketa posle čega je serijom od 3:0 priveo meč kraju.

-Nije to ništa neubičajeno za mene. Jedan meč, jedan reket. Jednostavno takav mi je karakter, ne mogu protiv prirode, a možda mi je i trebalo da se tako osvežim – naveo je.

Meč Srbije i Francuske tako će odlučiti duel Viktora Troickog I Mihajla Ljodre, iako je prvobitno bilo planirano da igraju Janko Tipsarević i Žil Simon.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić operisala dobroćudni tumor na štitnoj žlezdi

-Verujem u Viktora. Motivisan je, želi da bude heroj meča. Janko trenutno nije sposoban da pruži svoj najbolji tenis. Videlo se to u prvom meču, u porazu od Monfisa. Ali, zato smo tim“, istakao je

Đoković, koga je na izlasku iz sale za konferencije sačekalo I pitanje da li će biti šišanja u srpskom timu što bi se dogodilo u slučaju osvajanja „salatare“.

Đoković se samo prekrstio.

 

PHOTO: ataimages.rs