ceremonija_trofej_francuziDAVIS CUP FINALE 2010

Gi Forže: Srbija zasluženo pobedila

 

Selektor teniske reprezentacije Francuske Gi Forže rekao je danas da je Srbija zaslužila pobedu u Dejvis kupu,

Reprezentacija Srbije osvojila je danas prvi put u istoriji Dejvis kup, pošto je pobedila Francusku sa 3:2. Pobednički poen doneo je Viktor Troicki pobedom nad Mihajlom Ljodrom od 3:0 u setovima.

-Srbija je zaslužila ovu pobedu. Dobro su igrali, posebno Novak i Viktor. Možda bi bilo drugačije da smo igrali u Parizu ili negde drugde, ovde ih je publika gurala“, rekao je Forže na konferenciji za novinare posle meča.

Forže je rekao da je publika u Beogradskoj areni bila sjajna, ali da je bilo „20, 30 idiota“, koji su kvarili atmosferu.

Povezana vest:  Šarapova priželjkuje uspeh na Igrama u Londonu

-Publika je bila fenomenalna i dvorana je lepa i bučna. Ali, uvek imate 20, 30 idiota koji non-stop zvižde kada je loptica u vazduhu i to je frustrirajuće. Takvim ljudima nije mesto pored terena, nadam se da ćete ih se rešiti, pošto je publika inače bila divna“, rekao je on.

Forže je promenio odluku i umesto Žila Simona u petom meču igrao je Mihajl Ljodra.

-Verovao sam mu cele sezone i sve je ispadalao dobro. On je 20. na ATP listi, pobeđivao je sve mečeve u Dejvis kupu ove sezone i bio sam ubeđen da je on najbolje rešenje, ali iskreno nisam očekivao ovako dobrog Viktora. Nikada nisam video da neko tako vraća Mihajlove servise – rekao je on.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Ðoković preko Kavčića u treće kolo

Francuska je juče pobedila u meču dublova i povela sa 2:1, a Forže je rekao da taj rezultat nije zavarao njegov tim.

-Znali smo da juče nismo završili posao. Pričali smo o tome, bili svesni da nas očekuju teški mečevi. Kada igrate protiv trećeg igrača sveta na njegovom terenu znate da je on favorit. Ali, današnje partije Novaka i Viktora su prevazišle očekivanja – rekao je on.

Povezana vest:  ATP MONTEKARLO, Berdih prvi polufinalista Monte Karla

Francuski teniser Mihajla Ljodra rekao je da je pružio maksimu, ali da to nije bilo dovoljno.

-Bilo je jako teško. Viktor je počeo previše jako i taj ritam je zadržao do kraja. Ja sam dao svoj maksimu i nema kajanja, ali to jednostavno nije bilo dovoljno – rekao je Ljodra.

Francuski teniser Žo Vilfred Conga, koji zbog povrede nije igrao u finalu, rekao je da su njegovi saigrači dali sve od sebe.

-Ne mora da znači da je bilo drugačije da sam ja igrao. Momci su dali sve od sebe – rekao je on.

PHOTO: ataimages.rs