Srpski teniser i svetski broj jedan Novak Ðoković posle pobede nad Huanom Ignasiom Londerom stigao je do 71. trijumfa u karijeri na US openu i petog mesta večne liste gren slema u Njujorku.

Ðoković je izjednačio rezultat sportskog idola Pita Samprasa, a ispred njega su sada samo Ivan Lendl sa 73 pobede, Andre Agasi (79), Rodžer Federer (87) i Džimi Konors (98).

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Đoković rutinski protiv Golubjeva

Branilac trofeja i četiri puta pobednik na „Flešing Medouzu“ do devetog trijumfa na istom turniru u nizu došao je uz probleme sa povredom ramena.

„Nisam bio siguran da li ću završili meč. Drago mi je da sam uspeo. Nadam se da će mi sada prijati pauza od dva dana, da se odmorim i ne bez bolova odigram sledeći meč“, rekao je Ðoković posle meča, a prenosi ATP.

Povezana vest:  MEĐUNARODNI TURNIR DO 12 GODINA, Teniske nade na Košutnjaku

Srpski as u sledećoj rundi bi mogao da igra protiv sunarodnika Dušana Lajovića, ukoliko danas savlada Amerikanca Denisa Kudlu.

„Londero je pokazao veliki borbeni duh, igrao je sjajno. Definitivno je bilo teško. Iskreno, nije lako igrati protiv tako talentovanog igrača, posebno što nismo imali priliku da se sretnemo“, poručio je on.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Kada je pobednik odlučen, ne mora da se igra peti meč