Švajcarski teniser Rodžer Federer saopštio je danas da neće igrati na ATP kupu u januaru u Australiji, pošto želi da provede više vremena sa porodicom.
Na prvom ATP kupu, koji se od 3. do 12. januara održava u Australiji, učestvovaće 24 ekipe na osnovu plasmana na svetskoj rang-listi najboljih tenisera.
-Sa velikim žaljenjem se povlačim sa tog takmičenja. Posle razgovora sa porodicom i mojim timom o predstojećoj godini, odlučio sam da će dve nedelje koje ću provesti duže kod kuće, dobro uticati na porodicu i na moj tenis – naveo je Federer, saopštili su organizatori.
Takmičenje na ATP kupu održaće se u Brizbejnu, Pertu i Sidneju.
Prvi teniser sveta Novak Djoković i drugi na ATP listi Rafael Nadal potvrdili su učešće. Do sada se kvalifikovalo 18 zemalja, uz to da je domaća selekcija dobila vajldkartu, a posle 13. novembra biće poznato još šest učesnika.

Povezana vest:  Janik Noh optužio sve španske sportiste za doping

Ekipe će biti podeljenje u šest grupa po četiri, igraće se po sistemu svako sa svakim, a pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane plasiraće se u finale u Sidneju. U svakom meču igraće se dva singla i dubl.