Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da je grupa na završnom turniru Dejvis kupa u kojoj je njegov nacionalni tim veoma teška.
-Grupa je veoma teška. Možemo da je ne prodjemo, a možemo i da osvojimo turnir – rekao je Tipsarević posle prvog treninga srpskog tima u Madridu.
Srbija će igrati u grupi sa Japanom i Francuskom. Dušan Lajović je kazao da se ekipa dobro oseća po dolasku u Madrid na završni turnir Dejvis kupa.
-Dobro se osećamo, polako se privikavamo na podlogu. Organizacija je veoma dobra, vlada lepa atmosfera. Imamo par dana da se spremimo za prvi meč, u kom smo favoriti, ali će biti otvoreno. Nadam se da će ovo biti zanimljivo iskustvo – kazao je Lajović.
Selektor Nenad Zimonjić je rekao da će ekipa Srbije imati dovoljno vremena za adaptaciju na uslove u Madridu.
-Dobro je što smo uspeli da dobijemo mogućnost da treninramo na centralnom terenu gde ćemo igrati oba meča u grupi. Podloga je umerene brzine. Sve na treningu izgleda dosta dobro i mislim da će biti sasvim dovoljno za adaptaciju do srede – rekao je Zimonjić.
Srpskom timu će se naknadno pridružiti Novak Djoković. Teniska reprezentacija Srbije će 20. novembra igrati protiv Japana, dok joj dan kasnije sledi duel sa Francuskom.

Povezana vest:  Nadal: Mogao bih godinu da završim na prvom mestu