Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je u pobedio sedmog tenisera sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke posle četiri seta, 3:6, 6:4, 7:6, 7:6. Tim, peti teniser sveta, pobedio je posle tri sata i 32 minuta.

Teniseri su na početku prvog seta razmenili brejkove, a posle toga su osvajali gemove na svoje servise, sve do rezultata 3:3. Zverev je posle toga osvojio četiri uzastopna gema i poveo u meču.

Povezana vest:  Četvoro srpskih tenisera sutra igraju na Rolan Garosu

Tim je dobro počeo drugi set, poveo je sa 3:1, ali je Zverev uspeo da vrati brejk i izjednači na 3:3. Austrijanac je odmah u narednom gemu ponovo oduzeo servis Zverevu i poveo sa 4:3. On je do kraja seta sačuvao prednost brejka i izjednačio.

Tim je i u trećem setu poveo sa 3:1, a Zverev je izjednačio na 3:3. Nemac je u 10. gemu imao dve set lopte ali nije uspeo da ih iskoristi, obojica su zatim osvajali gemove na svoje servise pa je odigran taj-brejk, koji je Tim dobio sa 7:3.

Povezana vest:  Đoković: Savršen meč u svakom pogledu

Teniseri su u četvrtom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise, pa je pobednika odlučio taj brejk, koji je Tim dobio sa 7:4 i plasirao se u finale.

Tim će u finalu, u nedelju od 9.30 igrati protiv branioca titule, sedmostrukog šampiona Australijan opena Novaka Đokovića.